Reklam

"TÜM KANALLARI OLUŞTURACAĞIZ"

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından düzenlenen Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı kapsamında, Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın’ın yürütücülüğünü üstlendiği ve Ezine Belediyesi ortaklığında üç gün süren Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik başlıklı projenin kapanış töreni Troya Müzesi’nde gerçekleştirildi.

"TÜM KANALLARI OLUŞTURACAĞIZ"
06 Temmuz 2023 - 11:40
TÜBİTAK 4007’nin Afet Bölgesi Bilim Her Yerde Özel Destek Çağrısı kapsamında gerçekleştirilen Bir Tutam Bilim Bir Dünya Şenlik projesinin kapanış törenine ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu ve Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın konuşma yaptı.
“SİZLER BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZ OLDUNUZ”
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu “Üniversitemizin vizyon ve misyonu noktasında uygun bir şekilde sizler hareket ettiniz. Bu noktadan sonra bu etkinliklerimizi daha da güçlendirerek, daha da arttırarak geniş bir şekilde Türkiye’ye, hatta tüm dünyaya faydalı olmak noktasında ne gerekiyorsa tüm kanalları oluşturacağız. Sizler bu topluma hizmet etmenin ne demek olduğunu gösterdiniz. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler bizim gurur kaynağımız oldunuz” açıklamasında bulundu.
“MİLLET OLMANIN BİLİNCİ VE DAYANIŞMANIN RUHUNDA”
Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “6 Şubat büyük afet günü sabahın ilk saatlerinde telefonuma düşen mesajlar ve televizyondan aldığımız haberler bir an önce kenetlenmek ve bir araya gelmek zorunluluğumuzu gösteriyordu. Çalışmalarımız devam ederken Tuğba Özden hocam beni arıyor, TÜBİTAK 4007 özel afet çağrısı açtığını bu çağrının tam da bize göre olduğunu söylüyordu. Durumu anlattığımda büyük bir heyecanla karşılandı ve ekip hızla çalışmaya başladı. Tüm bunları burada anlatmamın en temel nedenini kapanışını hazırladığımız bu projenin başarı elde etmesinin temel nedeninin millet olmanın bilinci ve dayanışmanın ruhunda olduğunu ifade edebilmek.

“ATÖLYELERDEN 2988 KEZ YARARLANILMASINI SAĞLADIK”
Kıymetli misafirlerimiz, projemizde 11 farklı atölye ile 570 farklı çocuğa ulaştık. Bu çocuklara tüm etkinliklere katılma fırsatı sunarak atölyelerden 2988 kez yararlanılmasını sağladık. Yapılan atölyeler sonucunda 300 çocuğumuza uyguladığımız öncesi ve sonrası sonuçlarına göre çocuklarımızın bilime yönelik ilgilerinin arttığını gördük. Hedefimiz çocukların bilimi sevmesi, bilime yönelmesi ve sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanmasıydı, başardık. Tüm gönüllülerimiz, az bir zaman içinde kenetlenerek tüm koşullara hazır bir hale gelerek büyük bir ciddiyet ve gayretle bu projede yer aldılar. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bu afetin etkilerinin uzun yıllar süreceğinin bilincinde olan bireyler olarak, afetin yıktığı tüm kentleri unutmadık, unutmayacağız. Daha yapacağımız çok iş var. Yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Her daim gönüllü ve her daim birlikte olalım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum