Reklam

TROYA ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ SONA ERDİ

Çanakkale 1.Troya Zeytinyağı Festivali sona erdi. Mecidiye Köyü’nde gerçekleştirilen hasat etkinliği ve pek çok programın yapıldığı festival oldukça renkli geçti.

11 Ekim 2021 - 10:39
Çanakkale Troya Zeytinyağı Festivali Mecidiye Köyü’nde gerçekleştirildi. Dardanos Sun-San Hotel’de stantların kurulmasının ardından saat 10.00 ila 13.00 arası Mecidiye Köyü’nde hasat işlemi gerçekleştirildi.

Ardından şefler içerisinde zeytinyağı olan yemekler yaparak ziyaretçilerin beğenisine sundu. Soğuk sabun atölyesi, arkeogastronomi atölyesi, seramik atölyesi, ustalardan zeytinyağı tadımlarının yapılmasının ardından zeytinyağı paneli düzenlendi.

Festival ile ilgili değerlendirmede bulunan Çanakkale Ticaret Borsası Meclis Başkanı Abdullah Deniz “İlimizde zeytinyağı bizim bölgemizin altını. Bölgemizin nesilden nesile aktarılan kültürü. Pandemi sürecinde de zeytinyağımızın önemini daha da hissettik. Zeytinyağımızın markalaşması ve ekonomimize daha fazla katma değer yaratması için gerçekleştirilen bu festivali Ticaret Borsası olarak çok önemsiyor ve destek vermeye çalışıyoruz. İlimizin önemli tarım ürünlerinden biri olan zeytinin ve zeytinyağının önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla, düzenlenen Troya Zeytinyağı Festivalinin hayırlı olmasını ve tüm sektör oyuncularına katkılar sağlamasını diliyorum. Çanakkale Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanımız Erdinç bey ve, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanımız İsmet bey başta olmak üzere organizasyonda emeği olan katlı sunan herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum