Reklam

TRAFİKTE YENİ CEZALAR YOLDA

Trafikte kazalar son yıllarda artarken, cezalarda ciddi şekilde artış gösterdi. Yeni yıla artık sayılı günler kala, cezalara yeni zamlar yapılması bekleniyor.

TRAFİKTE YENİ CEZALAR YOLDA
14 Ekim 2023 - 11:29
Uzmanlar, trafikte kontrollü ve sakin hareket etmenin, birçok olumsuz durumun önüne geçtiğini ıslarla belirtiyorlar. Öte yandan trafik cezaları ise son yıllarda zamlarla birlikte caydırıcı oldu. Yeni yıla artık sayılı aylar kala, trafik cezalarında yeniden artış yapılması bekleniyor.
Hız sınırı cezaları, geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemeler ile bir hayli, arttı. Hız sınırını yüzde 50’den fazla aşmanın cezası 4.064 TL.
Birçok insan ise alkollü araç kullandığı için ehliyetini kaptırmaya devam ediyor. Alkollü araç kullanmada ehliyet 6 ay süreliğine işlevsiz kalıyor.
Alkollü bir şekilde ilk defa yakalanıldığında, ceza 4.064 TL.
Alkollü bir şekilde ikinci defa yakalanıldığında ceza 5.096 TL.
Alkol testine itiraz etmenin cezası ise 8.551 TL.
Özellikle büyükşehirlerde düğün gibi organizasyonların olduğu alanlarda çokça karşılaşılan drift atma olayının cezası ise cep yakıyor. Trafikte drift atarak, başkalarının hayatını tehlikeye sokmanın cezası 20.342 TL. Uyuşturucu madde etkisindeyken ataç kullanmanın cezası ise 20.977 TL.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum