Reklam

"TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR!"

Çanakkale Kara Savaşları’nın 105’inci yıl dönümü etkinlikleri, Corona virüs tedbirleri kapsamında iptal edildi.

"TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR!"
25 Nisan 2020 - 13:33

Büyük zaferin bu yılki anma törenleri ise Şehitler Abidesi’nde düzenlenen sade bir törenle gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, etkinliklerin bir sonraki yıl minnetle gerçekleştirileceği vurgulanarak “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 105. Yıldönümünde Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’nın, geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “24 – 25 Nisan Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 105. Yıldönümü programı Covid-19 salgını sebebi ile iptal edilmiş olup sadece Şehitler Abidesi’nde çelenk bırakılacaktır. Covid-19 tedbirleri kapsamında program basına ve vatandaşlara kapalı olarak gerçekleştirilecektir. Anlayışınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz” ifadeleri kullanılmıştı.

Törenlerin iptalinin ardından ise büyük zaferin bu yılki anma törenleri iŞehitler Abidesi’nde düzenlenen sade bir törenle gerçekleştirildi. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan paylaşımda, etkinliklerin bir sonraki yıl minnetle gerçekleştirileceği vurgulanarak “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Çanakkale Kara Muharebeleri’nin 105. Yıldönümünde Tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.

 

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum