Reklam

Texas Instruments'den Çan MYO'ya Hibe

Texas Instruments'den Çan MYO'ya Hibe
06 Nisan 2013 - 11:43

 

Okulumuzda yapmış oldukları projeler sayesinde birçok üniversitenin Mühendislik fakülteleriyle birlikte bu desteği kazanmış bulunmaktadır. Geçen sene de yine Öğrenci projeleri sayesinde Okulumuz, Texas Instruments tarafından hibe edilen MSP 430 mikrodenetleyici laboratuvarı hibesi kazanmıştı.

Stellaris ARM Cortex-M mikrodenetleyiciler (MCU) özelliği ondalıklı sayı hesaplama performansı, endüstri lideri analog entegrasyonu ve sınıfının en iyi güç performansı ile 65 nm sürecinde imal edilen ilk Cortex-M MCU'dur. Bu da uygulamalarda uygun bir fiyat, yüksek performans, hassasiyet ve düşük güç tüketimini beraberinde getirmektedir.

 

Stellaris LM4F microdenetleyiciler tarayıcılar, mikroyazıcılar, Ev otomasyonu - ev aletleri, kesintisiz güç kaynakları, motor kontrolü ve bina otomasyon sistemleri başta olmak üzere endüstriyel otomasyon, hareket kontrolü ve sağlık gibi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Doç. Dr. Özcan ÖZEN:” Mesleki ve Teknik Eğitimde mükemmelliğeulaşma” hedefinde emin adımlarla ilerliyoruz. Okulumuzun bu hibeyi almasındaki katkılarından dolayı Çizgi Tagem firma sahibi Niyazi SARAL'a, Proje yürütücüleri Öğr. Gör. Recep Yavuz TURAN, Öğr. Gör. Bilal KARAASLAN ve projeleri yapan öğrencilerimize teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 




 

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum