Reklam

"TEMİZ DENİZ, TARİH, MİRAS, GELECEK" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından “Temiz Deniz, Tarih, Miras, Gelecek" temalı kıyı ve deniz dibi temizliği etkinliği gerçekleştirildi.

"TEMİZ DENİZ, TARİH, MİRAS, GELECEK" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
02 Ağustos 2023 - 12:06
Denizlerimiz ve kıyılarımızın temiz tutulması ile su altında bulunan tarihi ve doğal miras alanlarımızı korumak amacıyla Kilitbahir’de gerçekleştirilen etkinliğe; Vali İlhami AKTAŞ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Eceabat Kaymakamı Mustafa ÇİFTÇİLER, İl Emniyet Müdürü Celal TAŞCİ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı personeli, kamu kurum temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali İlhami AKTAŞ'ın yetkililer, çevre gönüllüleri ve çocuklarla birlikte Kilitbahir köyünde kıyı temizliği yaptığı etkinlikte, Kilitbahir kalesi önünde dalgıçlar tarafından deniz dibinden çöp toplandı.
Denizlerimizi ve doğamızı temiz tutmak için yapılan bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade eden Vali İlhami AKTAŞ, “önemli olanın temizlemek değil kirletmemek olduğu bilinciyle denizimize, tarihimize, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Tabiatımızın bize bir miras değil, gelecek adına sahip çıkmamız gereken bir emanet olduğunu unutmamalıyız. “Temiz Deniz, Tarih, Miras, Gelecek" temalı kıyı ve deniz dibi temizliği etkinliğinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. “dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum