Reklam

TELESKOPLA GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi, 26 Ağustos günü Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’ne ev sahipliği yapacak.

TELESKOPLA GÖKYÜZÜ GÖZLEMLENECEK
16 Ağustos 2023 - 11:05
ÇOMÜ’de 2001 yılında kurulan ve astrofizik alanında çalışmaların yürütüldüğü ÇOMÜ Astrofizik Araştırma Merkezi ve Ulupınar Gözlemevi’nde uzman gökbilimciler ve amatör gökbilimciler eşliğinde gökyüzü gözlemlenecek.
Güney Marmara Kalkınma Aajansı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinlik ile uzay meraklıları bir araya gelerek derin uzay gözlemleri, astrofotoğrafçılık, eğitimler, sunumlar, atölyeler ve yarışmalar ile 26 Ağustos günü Güney Marmara Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’ni gerçekleştirecek.
Açılışı 14.00’da yapılacak etkinlikte gök atlası, güneş saati, su roket yarışması gibi atölyelerin dışında Prof. Dr. Esin Soydugan tarafından Yıldızların Peşinden Evren ve Astrofotoğrafçı Onur Atılgan tarafından Evreni Fotoğraflamak başlıklarıyla sunumlar yapılacak.
Astrobilgi Yarışması’nın da yapılacağı etkinlikte gün sonunda 22.00 ve 03.00 saatleri arasında teleskopla gözlem yapılacak.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum