Reklam

TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE KORONAVİRÜS İLE MÜCADELE TOPLANTISI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il belediye başkanları ile Koronavirüs salgını kapsamında toplantı yaptı.

25 Mart 2020 - 17:12

Videolu konferansa katılan belediye başkanlarından biri de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan oldu.

Video konferans yöntemi ile yapılan toplantıda Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına 65 yaş ve üstü vatandaşlara hassasiyet gösterilmesine ilişkin talimat verdi.

65 yaş ve üstü olanların listelerinin belediye başkanlarına gönderildiğini ve vatandaşlarla doğrudan temas kurma imkanının sağlandığını belirtti. Bu süreçte ihtiyaç sahiplerine katkı yapılmasının büyük önem taşıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarının da böyle bir çalışması olduğunu dile getirirken, tüm CHP’li belediyelerin bu konuda hassas olmasını vurguladı.

Konuşmasına son verirken tüm başkanlara teşekkür eden Kılıçdaroğlu, COVİD-19 ile mücadele kapsamında yaptığı toplantıda, bütün belediye başkanlarının sorumluluklarının bilincinde olduğunu vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Pek çok karar açıklanmadan kararları kendiniz aldınız, uygulamaya koydunuz. Salgınla mücadele konusunda bütün duyarlılıklarınızı, hem kamuoyuna hem bulunduğunuz beldede vatandaşlara ilettiniz. Bu bizim açımızdan son derece duyarlı bir davranış.”

 “Zaman zaman merkezi yönetim ile yerel yönetim arasında sorunlar meydana geldiği belirtiliyor. Bugün arkadaşlarım Seyit Bey ve Bülent Bey, İçişleri Bakanlığı ile görüştü. Bir genelge çıkardıklarını ve koordinasyonun ve işbirliğinin önemini de bu genelgede vurguladıklarını söylediler. Temel hedeflerimizden biri şudur; ne kadar güzel hizmet yapmaya çalışırsak çalışalım bu bir kaynak sorunudur. Bu konuda da gerek kamuoyuna yaptığımı açıklamalar gerekse özel temaslar sonucu, belediyelere gelen kaynakların kesintiye uğramaması çok önemliydi. Sonuçta bu mücadele süreci içerisinde insanların hayatını kurtarmak, insanların daha sağlıklı bir süreç içerisinde yaşamalarını sağlamak gibi bir görev üstlendiniz. İnsanların evlerinde daha rahat yaşamlarını sürdürmeleri önemliydi. Belediye Başkanları olarak sizler elinizden geleni yaptınız. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.”

Kılıçdaroğlu’nun ardından belediye başkanları da konuşma yaparak kentlerindeki sorunları dile getirdi. Vatandaşların evlerinden çıkmamaları nedeniyle de belediyenin gelirlerinde ciddi düşüşler meydana geldiğini ve iller bankasından gereken desteği alamadıklarını belirttiler.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da konuşmasına Kılıçdaroğlu’na baş sağlığı dileyerek başladı. Gökhan, “Dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Belediye binamızda, sokaklarda, duraklarda, otobüslerde, dolmuşlarda hatta vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bazı kamu kuruluşlarına da destek veriyoruz.

İlk olarak gündeme gelen en önemli konunun “belediyeler tarafından suların kesilmemesi” olduğunu hatırlatarak, “Biz zaten evlerde eskiden beri su kesmiyorduk. Su bir insan hakkıdır diye… Bundan sonra işyerlerinin de sularını kesmiyoruz. Kesmiş olduklarımızı da açıyoruz. Ve bizim akıllı sayaçlarda 1 ton yedek suyumuz vardı. Onu 10 tona çıkardık. Vatandaş uğraşmasın diye… Mobil tahsilat aracını hizmete soktuk.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum