Reklam

TEK PERDE 70 DAKİKA PÜR DİKKAT

Çanakkale Muharebelerini ve zaferin gerçek kahramanlarını, anılarından yola çıkarak anlatan “Haki Giyen Adamlar” tiyatro oyununa, büyükler kadar çocukların da ilgi göstermesi dikkat çekti.

TEK PERDE 70 DAKİKA PÜR DİKKAT
17 Ağustos 2021 - 11:06
13 Ağustos Cuma Günü 21.00’de, Eceabatlılar ile buluşan “Haki Giyen Adamlar”, büyük ilgi gördü. Protokol sırası olarak bilinen en ön sırada bu kez çocuklar vardı. Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ise misafirleri ile birlikte bir arka sırada oturmayı tercih etti.
İzmir, İstanbul gibi büyük şehirlerde turnelere çıkan tiyatrocu İskender Kardaşlar, kendisinin yazıp oynadığı tek perde ve 70 dakikadan oluşan tiyatro gösterisi ile bir kez daha Eceabat’ta sahne aldı.
Eceabatlı tiyatroseverlerin katıldığı tarihi oyunda, Çanakkale savaşlarında yaşananların ve gerçek kahramanlarımızın hikayelerinin anlatılması nedeniyle ilçe halkından her seferinde büyük ilgi gördü.
Son oyunda ise tarihimizi, izlerken bir nevi yaşayarak öğrenen çocukların en ön sıraya yerleşmesi dikkat çekti. Sanat faaliyetlerine yetişkinlerin dahi yeterince ilgi göstermediği bu dönemde, miniklerin tarihi tiyatroyu bu denli ilgiyle izlemeleri ise güzel görüntüler oluşturdu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum