Reklam

TARİHİ TOP MERMİSİ İMHA EDİLDİ!

Çanakkale’de Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi bölgesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için devam eden alt ve üstyapı düzenlemeleri sırasında 108 yıl önce Çanakkale Savaşları’ndan kalma patlamamış top mermisi bulundu. Top mermisi mini kaliber uzaktan kumandalı bomba imha robotu tarafından, fünye ile patlatılarak imha edildi.

03 Ocak 2023 - 11:06
Eceabat ilçesi sınırları içinde kalan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, Şehitler Abidesi bölgesinde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için devam eden altyapı ve üstyapı düzenlemeleri sırasında 108 yıl önce Çanakkale Savaşları’ndan kalma patlamamış top mermisi bulundu. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ekiplerinin bilgilendirmesi üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri inceleme yaptı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de alana gelerek incelemelerde bulundu. Kaşdemir sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada: “107 yıl da geçse hâlâ topraktan mermi çıkıyor.

Tarihi Alan’da yapılan çalışmalar esnasında patlamamış bir top mermisi bulundu” dedi. Güvenlik tedbirleri kapsamında Jandarma tarafından bölge şerit çekilerek kapatıldı. Bomba imha ekibinin incelemesi sonunda bombanın tehlikeli olduğu ve imha edilmesi gerektiği bildirildi. Uzaktan kumandalı bomba imha robotu tarafından fünye ile patlatılarak bomba imha edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum