Reklam

TAPOLCA PARKI AÇILDI

Hayrettin Karaca Aromatik ve Tıbbi Bitkiler Parkı'nde düzenlenen törenin ardından Kardeş Kent Tapolca'nın ismi verilen parkın açılışı gerçekleştirildi.

15 Ağustos 2022 - 13:19
Programda gerçekleştirilen açılış konuşmlarında ilk olarak söz alan Çanakkale Fahri Hemşerisi ve Macaristan MÜSİAD Temsilcisi Fadıl Başar; “2018 yılından bu yana iki kardeş kent birlikte yol alıyor. Her iki ülkenin dostluğu için, iki belediye başkanımız da çok güzel temeller attılar. Bunun da üzerine koyarak gidiyoruz. Bu nedenle her iki başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“TAPOLCA'DA ÇANAKKALE PARKI AÇACAĞIZ”
Törende konuşan Tapolca Belediye Başkanı Dobo Zoltan, parka Tapolca isminin verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Her iki milletin ve her iki şehrin arasındaki dostluğu ilerletecek lan bu parkın açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Şu anda ortak kahramanımız olan Atilla'nın karşısında bulunmaktayız. Burada Tapolca yazan bu tabelayı görenlerin, Tapolca'nın nerede olduğunu merak edeceğini ve bizi mutlaka ziyaret edeceğinizi düşünüyorum. Şu anda biz de bir hazırlık yapıyoruz. Bir yıl içerisinde Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte Tapolca'da Çanakkale Parkı'nın açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi.
“ORTAK BİR TARİH VE KÜLTÜRÜMÜZ VAR”
Açılış töreninde son olarak söz alan Başkan Gökhan ise; “Bugün özel bir gün. Tapolca Belediye Başkanımız, Tapolca'dan gelen konularımız ve Fahri Hemşerimiz Fadıl Bey ile beraber 2018 yılında kardeş kent sürecini başlattığımız Tapolca Kenti'nin ismini verdiğimiz parkın açılışını yapıyoruz. Gördüğünüz gibi burada Büyük Hun İmparatoru Atilla var. Atilla bizim ortak kahramanımız ve Hunlar ortak atamız. Orta Asya'dan bir kol kuzeyden Gagavuzya üzerinden Macaristan'a gidiyor. Bir kol ise Güney'den Anadolu'ya geliyor. Dolayısı ile Tapolca ile kardeş kent olmamızın nedeni, ortak bir tarihe ve kültüre sahip olmamız. Daha önce de Macarlar ile işbirliğimiz var. Özellikle de Galiçya Cephesi'nde. Budapeşte'de Galiçya Cephesi'nde savaşmış şehitlerimiz için bir şehitlik var. Ve sevgili dostumuz Zoltan, her 18 Mart'ta oraya gidip saygı duruşunda bulunuyor. Özellikle Zoltan'ın bağlı olduğu siyasi parti, kendilerinin Türk kökenli olduğunu ve açıkça da bunun siyasetini yapan bir parti. Onun için birlikteyiz ve beraberiz” dedi.

“BU PARK KARDEŞLERİMİZE ARMAĞAN OLSUN”
Konuşmasını sürdüren Başkan Gökhan; “Parkımıza, ortak değerimiz ve ortak tarihimiz olması nedeni ile Büyük Hun İmparatoru Atilla'nın büstünü koyduk. Bunun yanında da Galiçya Cephesi'ndeki şehitlerimizi anmak amacı ile de parkımızda onlara da bir köşe ayırdık ve birazdan da onların anısına birer zeytin ağacı dikeceğiz. Bu park kardeşlerimize armağan olsun ve kardeşliğimiz gibi daim olsun” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından, park içerisine yapılan Galiçya Cephesi Anıtı önüne iki kardeş kentin dostluklarını simgelemek amacı ile zeytin ağaçlarının dikilmesi ile tören sona erdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum