Reklam

"TALEP FAZLA KONUT YETERSİZ"

Çanakkale Güncel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, “Şehrimizde inşaat sektöründe üretim yetersiz, talep fazla. Yeni imar alanları oluşturmak zorundayız. Hepinizi 17 Eylül’de Karacaören’de yapacağımız MAHALPARK17 projesinin lansmanına bekliyoruz . Bu proje Çanakkale’ye büyük değer katacak” dedi.

"TALEP FAZLA KONUT YETERSİZ"
10 Eylül 2021 - 12:20
Çanakkale’de konut  stokundaki yetersizlik kiralık ev fiyatlarının artmasına neden oldu. Artan talep sebebiyle kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale gelirken; Çanakkale Güncel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, “İnşaat maliyetlerinin tüm dünyada her geçen gün katlanarak artması konut geliştiricilerini çok etkiledi. 2017’den buyana bölgemizde stokların azalmaya devam etmesine rağmen üretim aynı şekilde yükselmemekte” dedi.
ÜRETİM YETERSİZ
Artan konut arzının kira fiyatlarını ikiye katladığının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kuzu, “İnşaat maliyetlerinde son bir senede yaşanan yüzde 42.4 artış sektörü fazlasıyla etkiledi. Bu da çok ciddi bir üretim yetersizliği doğurdu, sektör dar boğaza düştü. Bölgemizde stoklar her geçen gün azalıyor, üretim ise aynı şekilde ilerlemiyor. Konut stokunun azalmasıyla birlikte kiralık ev bulmak neredeyse imkansız hale geldi.  Bölgedeki yetersizlik kira artışını tetikledi” dedi.

KÖPRÜ BÖLGEYE CİDDİ KAZANDIRIR
Çanakkale; en çok konut satışı gerçekleşen 30 il arasında yatırımın ortalama geri dönüş süresi (amortisman) en çabuk olduğu şehirler arasında yer aldığının altını çizen Kuzu, “ Şehrimizde geri dönüşüm süresinin kısa olması konut yatırımını cazip hale getiriyor.  Özellikle Çanakkale Köprüsü’nün bölgeye ekonomik anlamda ciddi katma değer sağlayacağına inanıyorum. Köprü’nün hizmete girmesiyle ekonominin birçok alanında doping etkisi yaratacağına eminim. Bütün bunlar bölgemize yatırımcı ilgisinin katlanarak artacağının büyük bir göstergesi” dedi.
İMAR ALANLARI YETERSİZ
Üretim yetersizliğindeki en büyük etkenlerden bir tanesinin de imar alanlarının eksikliği olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Kuzu“Köprüden sonra bizi bambaşka bir Çanakkale bekliyor. Körü bize değil, biz köprüye göre şekil bulmak zorundayız. O yüzden her alanda Çanakkale’nin kendisini yenilemesi şart. Bölgedeki imar sahalarının yetersizliği arazi fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşmasına neden oluyor. Bu nedenle imar sahalarının ciddi anlamda yeniden ele alınması gerekmekte. Öte yandan Çanakkale’de yabancıya satış ciddi bir sorun. Sınırlı da olsa buna bir düzenleme getirilmesi gerekmekte ” diye konuştu.
HEPİNİZİ BEKLİYORUZ
Güncel İnşaat olarak Karacaören bölgesinde yeni bir projenin startını verdiklerinin de belirten Başkan Kuzu, “ Karacaören’de yeni bir hayat başlayacak. Bu projemizi çok önemsiyoruz. Çevrenin vizyonunu değiştirecek harika bir proje olacak.  Herkesi 17 Eylül’de iskele meydanında düzenleyeceğimiz lansmana bekliyoruz”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum