Reklam

Su Faturalarında İndirim

Su Faturalarında İndirim
02 Nisan 2013 - 20:20
Belediye Meclisinde alınan karar ile su tahsilâtı uygulamasında 4 farklı konuda, vatandaşın lehine birtakım değişikler yapıldı. 2006 yılından bu yana su tahakkuklarına her ay %1 oranında uygulanan zam, 1 Ocak 2013' ten itibaren yürürlükten kaldırıldı. Bunun yanı sıra; su faturalarındaki ücretlendirme sistemi de değiştirilerek, halkın yararına olacak şekilde yeni bir düzenleme yoluna gidildi.
Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu konu ile ilgili yaptığı açıklamada 6 yıldır her ay su faturalarına uygulanan %1'lik zammı kaldırdıklarını ve bunun yanı sıra kademe aralıklarını da genişlettiklerini belirterek; yapılan bu değişikliklerle birlikte artık Çan halkının daha az su faturası ödeyeceğini söyledi. Başkan Kuzu “Bu rakam bir yıllık fatura hesabı yapıldığında % 15'den fazla bir indirime tekabül ediyor. Yeni düzenlemeler halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Su Faturalarına Her Ay Uygulanan %1'lik Zam Kaldırıldı
Su faturalarına 6 yıldır her ay zam uygulanıyordu. Çan Belediyesi 2006 yılından beri su faturalarına her ay uygulanan %1'lik zammı kaldırdı. Böylelikle Çanlılar artık suyu daha ucuza tüketebilecekler.

Su Faturalarında Ücretlendirme Sistemi Değişti
Belediye Meclisinde alınan karar gereğince su faturası hesaplamada kullanılan kademe sistemi de değiştirildi. Bilindiği gibi su faturaları hesaplanırken, kullanılan ton miktarına bağlı olarak, fiyatlandırma da değişiyordu. Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu yaptığı açıklamada kademe aralıklarını genişlettiklerini böylelikle de ortalama su tüketen bir ailenin bundan sonra daha az fatura ödeyeceğini belirtti. Başkan Kuzu; Çan'da 12.500 su abonesi olduğunu ve bunlardan yaklaşık 10.000 hanenin ise ortalama 0-15 ton arası su tükettiğini ifade ederek, yapılan bu değişikle birlikte eskiden 3,35 TL birim fiyattan hesaplanan tonun, artık 2,78 TL den hesaplanacağını söyledi.

Şehit Aileleri, Gazi Ve Engellilere % 50 İndirim
Yeni yapılan düzenleme kapsamında Çan ilçesinde ikamet eden şehit aileleri, gazi ve engelli vatandaşlar için su faturalarında %50 indirim uygulanması da yer alıyor. Önceden sadece gazi ve engelli vatandaşlar için uygulanan yönetmeliğin kapsamı genişletilerek, indirimden faydalanacaklara şehit aileleri de eklendi.

Tesis İştirak Payında Tek Fiyat
Yapılan değişikliklerden bir diğeri ise tesis iştirak payında oldu. Eskiden tesis iştirak payı hesaplamalarında metretül bazlı hesaplama yapılıyordu. Yeni sistem ile bu uygulama ortadan kaldırılarak sabit fiyat uygulamasına geçildi.  İlk defa iş yeri ya da mesken için abone olacak kişilerden alınan tesis iştirak payı sabit fiyat 211,87+ KDV olarak belirlendi. Eskiden ortalama 10 metretül alanda inşaat yapacak bir vatandaşın 310,67+ KDV TL fiyat ödemesi gerekirken artık, ister 10 metretül ister 20 metretül alanda inşaat yapsın ödeyeceği fiyat değişmeyecek ve sadece 211,87+ KDV TL olacak.







YORUMLAR

  • 0 Yorum