Reklam

"SÖZDE DEĞİL, İCRAATLARIMIZLA ESNAF VE SANATKARIMIZIN YANINDAYIZ"

Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim ve Denetim Kurulu pandemiden etkilenen esnafa nakdi ve erzak yardımı yaptı.

"SÖZDE DEĞİL, İCRAATLARIMIZLA ESNAF VE SANATKARIMIZIN YANINDAYIZ"
12 Şubat 2021 - 14:31
Esnafa yapılan yardımın ardından Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim ve Denetim Kurulu Adına Başkan Emin Görgün basın açıklamasında bulundu.
Görgün; "Çin’in Vuhan Kentinde başlayarak küresel boyutta dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi (küresel salgın) olarak nitelendirilen Coronavirüs (COVİD19) vakaları ne yazık ki  10 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde de görülmeye başlamış ve vaka sayılarındaki artış hızla devam etmiştir.
İlk vakaların görülmesiyle birlikte, bilim kurulunun tavsiyeleri ile, Devletimizin almış olduğu tedbirler doğrultusunda belli meslek gruplarında kısıtlamalara gidilerek 75 gün işyeri kapanmış, Haziran ayından itibaren ülkemiz genelinde salgın kontrol altına alınmış ve normalleşme sürecine tekrar girilmiştir.
Ancak, ülkemizde son aylarda artış gösteren vaka sayıları nedeniyle, Mart/Nisan/Mayıs ayında kapanan işyerleri, Cumhurbaşkanlığımızın kararı ile, 17.11.2020 tarihi itibariyle açıklamış olduğu bazı meslek gruplarında, ikinci kez kısıtlamalara ve işyerlerinin kapatılmasına gidilmiştir.
Bu süreçte odamıza kayıtlı bulunan, kapanan ve kısıtlama uygulanan meslek dallarındaki üyelerimize yönelik yapmış olduğumuz müracaatlar ve çalışmalar sonucunda, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız Ünal Özcan ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de büyük destekleri ile  ilgili meslek dallarındaki üyelerimize Odalar Birliğimizden 84.000,00.- TL. Nakit yardım yapılmıştır.
Bunun yanında Çanımızda faaliyet gösteren ODAŞ Çan 2 Termik Santrali Müdürümüz Sayın Ali Kemal Kazancı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, belirlenen işyerlerine gıda yardımı Çan 2 Termik Santrali Müdürlüğümüz tarafından karşılanmış ve Alımların Çan Esnafından Yapılması Sağlanmıştır.
Ayrıca üyelerimizin talepleri doğrultusunda, Belediye Başkanlığımıza sunmuş olduğumuz belediye kiracıları konulu dilekçemiz sonucunda, kapanan işyerlerinden 2 ay boyunca kira alınmayacağına  ve faaliyeti devam eden kiracılarından da,  %50 kira indirimi yapılmasına karar verilmiştir.

Ben Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün olarak, Yönetim ve Denetim Kurulum Adına, Esnaf ve Sanatkarlarımızın her zaman yanında, hizmetinde olan, onlar için mücadeleyi bir gün dahi bırakmayan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız Ünal Özcan’a, Yönetim ve Denetim Kuruluna,Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz ve Belediye Meclis Üyelerine, ODAŞ Çan 2 Termik Santrali Müdürümüz Sayın Ali Kemal Kazancı’ya ,İdari Amirlerine, Personellerine Çan Esnaf ve Sanatkarlarım adına teşekkürlerimizi sunarız.
Biz birlikte güçlüyüz ve gücümüzü alın terinden, nasırlı ellerden, güler yüzden, samimiyetten, hoşgörüden yani Esnaf ve Sanatkarımızın kendisinden almaktayız.
Bu düşünceyle, her zaman esnaf ve sanatkarımıza hizmet yolunda bir adım önde olmayı görev edinen bizler, almış olduğumuz bu kutsal görevi en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.
Esnaf ve Sanatkarlarımız için almış olduğumuz Nakdi ve Ayni yardımları Odamız tarafından üyelerimize ulaştırılmaktadır. Yardım alamayan ve zor durumda olan esnaf ve sanatkarlarımız içinde çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum