Reklam

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 6 No’lu Meslek Grubu Üyeleri, kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI
17 Mayıs 2023 - 11:21
Toplantıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 6 No’lu Komite Başkanı Ersin İlkhan, Komite Başkan Yardımcısı Şermin Akbulut, Meclis ve Komite Üyeleri Selçuk Arslan ve Serhat Ergin, Komite Üyesi Tahir Akalın, Genel Sekreter Sema Sandal ile sektör temsilcileri hazır bulundu.
Çanakkale TSO 6 No’lu Meslek Grubu’nda yer alan; imalat çatısı altında faaliyet gösteren tekstil, teknoloji ve elektronik, plastik, doğalgaz tesisatı ve ısı sistemleri sektörleri ile ilgili gelişmeler ve sorunlar istişare edildi.
Kahvaltının açılış konuşmasını gerçekleştiren 6 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Ersin İlkhan; “6 No’lu Meslek Grubu Üyeleri tekrar bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu buluşmalarda meslek grubu olarak neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunuyoruz, sizlerden gelen öneri ve talepleri Yönetime ve Meclise taşımak için çalışıyoruz. Yönetim ve Mecliste alınan kararla birlikte uygun görüldüğü takdirde çatı kuruluşumuz olan TOBB’a kadar taşıyoruz. Bu sebeple yaşadığınız sorunlar, vereceğiniz öneriler ve bulunduğunuz taleplerin karşılanması için bizimle paylaşmanız çok önemli” dedi.
Toplantıda; pandeminin etkisinin sürmesi, deprem ve seçim gündemleriyle birlikte önünü görmekte zorlanan işletmelerin finansal planlama yapma gerekliliği, düşük faiz politikaları, kredi ve nakit para akışı, kritik tesislerin varlık fonunda toplanması, kredi alan firmaların bunu işletme devamlılığı için kullanmaması, gerçekten ihtiyacı olan ve işletme büyütme potansiyeli olan firmaların krediye erişememesi, üretim & imalat sektöründeki en büyük sorunun kalifiye eleman eksikliği olması, meslek liselerinden alınan stajyer öğrencilerin devamlılığının olmamasının yarattığı sorunlar, hammadde, parça ve malzeme sorunları, yurt dışından alınmak zorunda olunan malzemelerindeki fiyat artışı, üretim ve ihracatta karşılaşılan bürokrasi engelleri, rekabet sıkıntısı ve merdiven altı iş yapan firmalarla mücadele etmek gerekliliği konuları görüşüldü.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum