Reklam

SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK KİTLESEL TEPKİSİ

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan olayların ardından 1 Nisan günü Çanakkale Valiliği’nin kararıyla görevinden uzaklaştırılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından Mutluay’a verilen destekler katlanarak büyüdü. Geçtiğimiz günüler CHP İl Teşkilatı yaşanan olaylar ile ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.

08 Nisan 2022 - 11:03
Bugün ise Görevden uzaklaştırılan İtfan Mutluay için kitlesel basın açıklaması organize edildi. Düzenlenen basın açıklamasına CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, Meclis Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve yardımcıları, İlçe Belediye başkanları, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP’li parti üyeleri,  Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un yanı sıra Ziraat Mühendisleri Odası, İDA Dayanışma Derneği, Veteriner Hekimler Odası, Çanakkale Tabip Odası, DİSK, KESK, Birleşik Kamu İş, Tarım Orman İş, Türkiye Orman Derneği, Pir Sultan Abdal Derneği, DİSK Emekli Sen, Tüm Emekli Sen üyeleri ve vatandaşlar destek verdi.

İlk olarak Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Suiçmez yaptığı açıklamada “Ülkemizin çeşitli yerlerinde sokak hayvanlarına yönelik yaşanan vahşetlere sessiz kalınırken, Çanakkale özelinde yaşanan olayın içeriğini göz ardı ederek acele ile görevlendirilen ve çok hızlı karar veren Mülkiye Müfettişlerinin yazılı sorularının gerçekte karşılığı yoktur, mevzuatta karşılığı yoktur, aldıkları çok hızlı karar gerçeği yansıtmamaktadır. Toplum çıkarını, kamu yararını, doğayı, çevreyi, hayvanı, insanı seven bir insan, birilerinin çıkarına dokundu diye, böylesi zorlama bir gerekçe ile görevden alınabiliyorsa; Demokrasiyi yok etmeye çalışanlar, doğayı talan edenler bilsin ki; İrfan Mutluay, kamu yararı, toplum çıkarı, doğa, çevre, hayvan, insan, emek mücadelesine devam ediyor, dik durmaya devam ediyor, halâ. Başarılı yerel yöneticileri siyasi amaçlarla itibarsızlaştırmaya çalışma çabalarına, zorlama soruşturmalarla kamuoyunu yanıltma çabalarına ve hatta hukuku zorlayarak kayyum atama çabalarına son verilmelidir. Anlamakta zorlandığımız soruşturmanın ivedilikle sonuçlanmasını ve başarılı meslektaşımız İrfan Mutluay’ın Belediye Başkan Yardımcısı görevine derhal iadesini istiyoruz” dedi.
Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş “Bu meydandan İrfan Mutluay önderliğinde onlarca eylem yaptık. Niyetimiz doğamıza yaşam alanımıza sahip çıkmak. Biz burada toplanırken buraları koruması gereken Orman Bölge Müdürü finansını çok uluslu şirketlerin yaptığı Amerika gezisindedir. Bu topraklarda İrfan Mutluay’ın seçilmesi tesadüf değildir. Uydurulan gerekçe son derece yanlış ve aldatmaca doludur. Bunu biliyoruz. Çükü yine söylüyorum bizim ormancılıkta bir söylem vardır. ‘Ağaç baltaya seslenmiş ne yazık ki sağın benden değil.” Çanakkale’nin 2022 yılı orman üretimi 850 bin metreküp ama sayın bölge müdürü yetkilileri toplayarak 1 buçuk milyon metreküp üreteceğiz dedi. En büyük mahkeme insanın vicdanıdır. Bu ülkeyi yönetenler ya da İrfan Mutluay’ı yargılayanlar bir kez olsun kendi vicdanına danışmalıdır.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan “Buraya toplanıp kral çıplak. Burada hukuki bir mesele yok siyasi bir mesele var diyen. İktidarın ısrarla CHP’li belediyeleri yıpratmaya çalışan çabaya direnen, iktidarın zulmüne baş kaldıran ve bütünüyle bu ülkedeki yoksulluğu çok net bir şekilde gören iktidarı bunları görmemezlikten gelmesini de gören iktidar gecenin bir vakti onurlu yürekli bir belediye başkan yardımcısını sudan bahanelerle görevden aldığına itiraz eden siz değerli dostlar sizleri selamlıyorum. Değerli dostlar bu dava bir hukuk davası değildir. Bu dava tamamen politik ve siyasidir. Çünkü eğer bu davada hukuki bir durum olsaydı hukuka baktığınızda karşılığını bulurdunuz. Ortada bir karşılık yok. Ne yazık ki Cumhuriyetin Valisi olması gereken vatandaşlar eğer saray göre hareket ediyorlarsa gecenin bir yarısı tebligat yapıp yarım saat sonra sosyal medya alanlarında reklama ve medya algısına dönüştürdükleri bir görevden alma sürecini gördüğümüzde ortada bir valilikten ortada bir cumhuriyetin valiliğinden bahsedebilir miyiz? Elbette edemeyiz. Bütün bunları görüyoruz ve biliyoruz. Bunun çok açık bir şekilde siyasi bir operasyon olduğunu görmek zorundayız. İrfan Mutluay’ın mücadelesi bizim mücadelesidir. İrfan Mutluay görevine derhal geri gelmelidir” dedi.
Meclis Üyesi Doç. Dr. Gökhan Günaydın “15 yıl önce Hicri Nalbant’a yapılan saldırı neyse bugünkü saldırıda o. Nasıl ki Hicri Nalbant’ın şahsına yapılan bir saldırı değildiyse bugünkü saldırıda yalnızca İrfan Mutluay’ın şahsına yapılan bir saldırı değildir. Ben bir hukuk adamıyım farkındaysanız seçtiğim sözcük saldırıdır. Ama onlar bunu şöyle açıklayacak merkezi hükumet yerel yönetimleri denetler. Soruşturma yapar. Soruşturma sonrasında eğer bir kusur bulursa bunu kavuşturmaya gitmesi için gerekli görüşmeleri yapar. Yine gerekli görürse soruşturmanın selameti açısından görevden alma faaliyetin yapar. Bunların hepsini biliyoruz.  Ben kitabın ortasından konuşayım. Bu faaliyetin başında Süleyman Soylu varsa hiçbir yerinde hukuk yoktur. Tabi bu temel öyleme karşın ortaya koydukları savaları karşılamak lazım. Arkadaşlar söz konusu olana yasaklı ırkların istenmeyen bir kavgasıdır. Ama bazen her türlü önlemi alsanız da engelleyemezsin. Ben şunu biliyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi başta hayvanların kısırlaştırılması ve sıkıntılı ameliyatları yapılması konusun bir protokol imzalıdırlar. Bu hayvanların refahı konusunda Çanakkale Belediyesi’nin ilgisini gösteriyor” dedi.
Belediye Meclis Üyesi İrfan Mutluay “Burada duruşmaya ilişkin hiçbir şey söylemeyeceğim. Meclis toplantısında gündem dışı söz aldığım zaman dedim ki soruşturmadan kesinlikle rahatsız değilim. Buraya teşekkür etmek için çıktım. 1 Nisan Cuma akşamı görevden alındığımı öğrendiğimde telefonlarım kilitlendi. Binlerce mesaj ziyarete gelenler ve burada bu olumsuz hava koşullarında toplanan ve Türkiye’nin her tarafından gelen insanlar size sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Şunu bir kez daha söylüyorum. 30 yıllık kamu yaşamım meslek yaşamım boyunca hiçbir zaman etiket unvan makam peşinde koşmadım. Yurttaş olarak sorumlulukları üstlendim. Örgütlü toplumun bir parçası olarak yaşam alanını koruması için mesleğim için hedef ve demokrasi mücadelesi için sizlerle bir arada bu mücadeleyi verdim. Şu anda belediye meclis üyesi olarak görevime devam ediyorum. Bu görevim sona erse bile yaşanılabilir bir dünya için çalışacağım” dedi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum