Reklam

SOKAĞA ÇIKMAK YASAK! DENİZE GİRMEK SERBEST!

İçişleri Bakanlığı, yayınladığı yeni genelge ile herkesi şaşırttı. 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde (hafta sonu) sokağa çıkma kısıtlaması süresince Gökçeada ve Bozcaada’da konaklayan yerli ve yabancı turistlere denize girmek serbest bırakıldı…

SOKAĞA ÇIKMAK YASAK! DENİZE GİRMEK SERBEST!
25 Haziran 2020 - 14:29

Alınan tedbirler kapsamında 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında ve 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 09.30 ile 18.30 arasında belirli istisnalar çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Ancak İçişleri Bakanlığının yayınladığı yeni genelge ile bazı turistik bölgeler bu istisnanın dışında tutuldu. Alınan bilgiye göre Çanakkale’nin tatil merkezi Gökçeada ve Bozcaada’da yasak kapsamında sokağa çıkılamasa da plajlardan yararlanılarak denize girilebilecek.

DENİZE GİRENE PARA CEZASI KESİLMİŞTİ…

İstisnai durumun Assos gibi diğer turistik bölgeleri ise kapsamadığı öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz hafta uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında bazı yerlerde yasağa uymayarak denize giren vatandaşlara 3 bin 180’er lira para cezası uygulanmıştı.

Bozcaada Kaymakamlığı yaptığı duyuruda; “İçişleri Bakanlığımızın 24.06.2020 tarihli yeni genelgesine göre 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde(hafta sonu) sokağa çıkma kısıtlaması süresince adamıza gelen turistler otellerinde ve halk plajlarında(ayazma, sulubahçe, habbele vs.) denize girebileceklerdir” dedi.

TURİZM SEZONUNUN OLUMSUZ ETKİLENMEMESİ AMAÇLANIYOR…

Gökçeada Kaymakamlığı ise daha geniş bir bilgilendirme yaparak; “Turizm sezonunun açılması ve ülkemize giriş-çıkış kısıtlamalarının kaldırılması sonrasında önümüzdeki süreçte yerli ve yabancı misafirlerin turizm beldelerine yoğun rağbet göstermesi beklenmektedir.

Daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına hâlihazırda konaklayan veya konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistlerin;

Rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları (gerek havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarının varış noktaları ile konaklama tesisleri arasındaki transferleri gerekse özel araçlarla gerçekleştirecekleri şehirlerarası yolculuklar),

Plajlardan yararlanmaları (konakladıkları tesise ait plaj bulunmaması halinde halk plajları dâhil),

Müze ve ören yerleri ile tarihi/kültürel/dini anıtları/ibadethaneleri/türbeleri ziyaretleri,

Ayrıca bu hizmetleri sunacak yerlerde çalışanların,

YKS sınavının olduğu 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde belirli saat aralığında uygulanacak sokağa çıkma yasağından muaf tutulacaklardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

Kaynak: Çanakkale Özel Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum