Reklam

SİYASİLERDEN KURTULUŞ MESAJLARI

Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı kutlanırken siyasiler de Çan’ımızın kurtuluşu ile ilgili mesajlar yayınladı.

SİYASİLERDEN KURTULUŞ MESAJLARI
24 Eylül 2020 - 13:10
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz konuyla ilgili uzun bir mesaj yayınlarken mesajında, Çan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü nedeniyle sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Unutulmamalı ki; 23 Eylül, sadece düşmanın kovulması değildir. Ötesinde anlamlar taşıyan bir tarihtir. Alabildiğine cesaret, unutulmaz bir kahramanlıktır. Atalarımızın mücadelesini, can vererek elde edilen özgürlüğümüzü anlatır. “Bu topraklarda hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.” dizelerinin gerekçesidir.   23 Eylül,  sadece Çan’ın ve ülkemizin kurtuluşuna değil, Cumhuriyetimize de giden bir kurtuluştur.İnsanlar özgür, hür ve bağımsız yaşamalıdır. Atatürk’ün ifadesiyle bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır. 23 Eylül de Çanlıların bağımsızlığını hak ettiği tarihtir. 98 yıldır, bu topraklarda rahat nefes alıyorsak, bu topraklarda rahat yürüyebiliyorsak, Şehit Hamdibeylerin, Osman Çaneri’lerin ve Çanlı kahramanların sayesindedir. Ruhları şad olsun. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve kahramanlarımız ebedi alemde huzur içinde uyusun. Atatürk’ün bir sözünde ifade ettiği gibi; “Hürriyet olmayan bir memlekette, ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.” Kanla, canla, çileyle, yoklukla sınanan Çanlılar, önlerindeki sınavı 98 yıl önce başarıyla geçtiler. Onların torunları, evlatları olan bizler, bu topraklarda onlar sayesinde nefes alıyoruz.  Çan’ı düştüğü yerden kaldıranların evlatları, Çan’ı yükseğe çıkarmaya kararlıdır. Çan, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle her türlü zorluk imtihanını başarıyla geçecek güçtedir. Çünkü, muhtaç olduğu kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. Şehit kanları ile sulanan topraklarımıza, esaret zincirlerini kıran atalarımıza vefa borcumuz devam etmektedir. Tutsaklığa son verilen, düşmandan kurtarılan bu toprakları daha da güzelleştirmek için katkı sunmak, taş üstüne taş koymak bir mecburiyettir. 98 yıl önce yaşadığımız bayram gibi, Çan’ı daima bayram yerine çevirmeliyiz. 98 yıl önce, ayrımsız,  el ele, hep birlikte kazananlar gibi birlik ve beraberliğimizi yüceltmeliyiz. 98 yıl önce, bu toprakları, yurdumuz yapmak için toprağa düşenlere layık olmak için, Yurdumu, milletimi özümüzden çok sevdim” demeye ve bunu tüm benliğimizde hissetmeye devam etmeliyiz. Yürekleri bağımsızlık ve vatan aşkı ile dolu atalarımızın bizden beklediği işte budur. İşte o zaman medar-ı iftiharımız, onurumuz, övüncümüz ve sevincimiz olan 23 Eylül daha anlamlı olur.  Bu duygularla; Osman Efendilerin, Şehit Hamdi Beylerin, Çan’ın Kuvay-i Milliye kahramanlarının hakları dilerim bize helal olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, Çan’ı vermemek için canından can verenlere  selam olsun. Sizleri, omuzlarımızdaki ağır sorumlulukla, Atalarımıza ve Atatürk’ümüze duyduğumuz büyük şükranla, sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Çan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun’’ dedi.
Önceki dönem Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu da mesaj yayınlarken Kuzu Çan’a kazandırdığı Şehitler Anıtı’nda çekilmiş bir fotoğrafı paylaşarak, ‘’Çan’ımızın Kurtuluşunun 98. Yıl Dönümü Kutlu Olsun. Bizim için canlarını feda eden Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun’’ dedi.CHP Çan İlçe Başkanı Harun Arslan da, ‘’Çan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıl dönümü kutlu olsun. Bu uğurda canını feda etmiş olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun’’ dedi.
İYİ Parti Çan İlçe Başkanı Mustafa Kılıç, ‘’İlçemiz Çan bundan tam 98 yıl önce 23 Eylül 1922 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur.Çan’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol oynayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimiz ve tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dua ile anıyorum. İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun’’ dedi.
AK Parti Çan İl Genel Meclis Üyesi Murat Okan da Çan’ın kurtuluşu ile ilgili mesaj yayınlarken Okan mesajında, ‘’Çan'ımızın kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 98 yıl önce Çan'ımızda yazılmıştır. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 98 yıl önce 23 Eylülde Çan'ımızda da tezahür etmiştir. Ülkemiz ve İlçemiz için son derece anlamlı olan bu günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Milli mücadele yıllarının Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Başkanı ve Çan'ın düşman işgalinden kurtuluşuna büyük katkı sağlayan Kuvayi milliye kahramanlarından Osman Çaneri (Osman Efendi)'yi, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, Çan'ımızın ve il dışında bulunan tüm Çanlı hemşerilerimin kurtuluş gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum’’ ifadelerine yer verdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum