Reklam

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ AÇILIŞ DERSİ GERÇEKLEŞTİ

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Dersi Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ AÇILIŞ DERSİ GERÇEKLEŞTİ
17 Ekim 2023 - 11:42
Açılış dersine; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.  
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Yılancı, yeni akademik yılın fakültenin tüm mensupları için başarılı geçmesini dileyerek, “Aramıza yeni katılan değerli birinci sınıf öğrencilerimizi fakültemizi tercih etmiş olmalarından dolayı gönülden kutluyor, başarılı ve keyifli bir üniversite hayatı diliyorum” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale'nin eşsiz güzellikleri arasında, Türkiye'nin en köklü siyasal bilgiler fakültelerinden biri olan, ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesinin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin yetiştirdiği değerli siyasetçilere, bürokratlara ve akademisyenlere ev sahipliği yaptığını vurgulayarak şunları söyledi:
ULUSLARARASILAŞMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ
 “Fakültemiz, çağdaş eğitim anlayışı ve güçlü akademik kadrosuyla, öğrencilerini küreselleşen dünyada ihtiyaç duyulan nitelikli bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu yılki akademik yılımızda, fakültemizin eğitim-öğretim kalitesini daha da artırmak için yeni çalışmalara da imza atacağız. %100 İngilizce eğitim veren fakülteye dönüşümü noktasında yeni programlar ve dersler açacağız. Uluslararasılaşma faaliyetlerimizi daha da güçlendireceğiz.”
Öğrencilerin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek olacak altyapıyı geliştirmeye devam edeceklerini belirten Rektör Erenoğlu, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a iki komşu kentin iki üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasındaki işbirliğinin güçlenmesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’ın, “Sosyal Bilimlerin Doğası ve Üniversite” başlıklı sunumunun ardından açılış dersi, hediye takdimi ile son buldu.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Ziyarette; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan Bil de hazır bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum