Reklam

"SİVİL ANAYASAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Haber Global’da canlı yayında açıklamalarda bulundu. Gider, Ankara’da düzenlenen bombalı saldırı, sivil anayasa konularını değerlendirdi.

"SİVİL ANAYASAYI HAYATA GEÇİRECEĞİZ"
02 Ekim 2023 - 11:49
Gider yapmış olduğu açıklamada, “Terörün tek gayesi vardı. Göz dağı vermek ve güvensiz ortam izlenimi oluşturmak. Bu meclis gazi bir meclis. Defalarca saldırıya uğrarı. En son 15 Temmuz’u püskürttük. Yaralanan ili polis memurumuza acil şifalar diliyorum. Bunu tekil bir saldırı olarak algılamanın yanıltıcı olacağını düşünüyorum.
Ülkenin içinde sözüm ona kendine aydın diyenler sözüm ona kendine milletvekili diyenler siyasetçi diyenler bu memleketin menfaati için çalıştığını söyleyenler bunlara prim veren açıklamalar yapıyorlar. Bunları bütüncül bir yaklaşımla değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.
Türk Devleti her zaman saldırıya açık bir konumdadır. Her zaman da bu saldırılara gereken cevabı verebilmiş güçtedir.
Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Biz bunu Türkiye Yüzyılı mottosuyla taçlandırdık. Artık biz cunta anayasası ile yönetilmek istemiyoruz. Başından sonuna sivil bir anayasa istiyoruz. Sivil anayasayı kesinlikle biz bu dönem hayata geçireceğiz. 28’inci dönem bununla anılacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum