Reklam

"SINIRLARI ZORLUYORUZ"

Kış ayları ile birlikte artan koronavirüs salgını gün geçtikçe aşısızları bulmaya devam ediyor. Çanakkale’deki salgın durumunu değerlendiren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, yoğun bakımda yatan hastaların yüzde 90’ının aşısızlardan oluştuğunu söyleyerek, “Sayı olarak sınırları zorluyoruz” ifadelerini kullandı.

"SINIRLARI ZORLUYORUZ"
15 Aralık 2021 - 11:09
Koronavirüs salgını tüm hızıyla devam ederken, kış aylarına girmemiz ile birlikte Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Covid yoğun bakım sayısı geçtiğimiz haftalarda 3’e çıkarılmıştı. Sağlık Bakanı Koca’nın yeni varyant Omicron vakalarının ülkede görüldüğü açıklamasının ardından aşı olmanın önemi bir kez daha vurgulandı.
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy yaptığı açıklamada, “Şu anda 3 yoğun bakım şeklinde devam ediyor. Sınırları zorluyoruz sayı olarak. Şu anda 4’ncü yoğun bakım açılacak gibi görünmüyor. Ama genel olarak kış yaklaştığı için, kapalı mekanlarda bulunma süremiz arttığı için vaka sayılarımızın artması çok yüksek” dedi.
“İKİ SİNOVAC’LI BİR BİONTECH’Lİ ÇOK NADİR HASTAMIZ VAR”
Erensoy, aşı vurgusunu tekrar yaparak, “Şu anda yoğun bakımda yatan hastaların neredeyse yüzde 90’ı sıfır aşılı. Aşılı olanların da üç Sinovac’lı, bir Sinovac’lı. İki Sinovac’lı bir Biontech’li çok nadir hastamız var. Aşı olmak yoğun bakım yatış oranlarını o kadar net bir şekilde düşürüyor ki, bu enfeksiyonu geçirecekseniz bile yoğun bakıma düşmeden geçireceksiniz. Bunun yolu iki Biontech olarak görülüyor” ifadelerini kullandı.
OMİCRON ÇOK DAHA HIZLI BULAŞIYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde ülkede yeni varyant olan Omicron’ın göründüğünü söylemişti. Şu an Çanakkale’de bu varyanta rastlanmadığını söyleyen Erensoy, “Bu varyant çok daha hızlı bulaştığını söylüyor uzmanlarımız. Ama daha ölümcül bir virüs şeklinde değil. Bilgimiz bu yönde” şeklinde bilgi verdi.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum