Reklam

Şiir Yarışması Yapıldı

Şiir Yarışması Yapıldı
08 Mart 2013 - 19:11

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 12 Mart'ta gerçekleştirilecek İstiklal Marşımızın Kabulünün 92. Yıl Dönümünü Kutlama ve Mehmet Akif Ersoy'u Ana Günü  nedeniyle il ve ilçelerde açılan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı ve Çanakkale Şehitleri şiirini okuma yarışması kapsamında Çan'da da lise öğrencileri en iyi ve en güzel okuyabilmek için ter döktüler.

23 Eylül İlkokulu Salonu'nda yapılan İstiklal Marşı'nı ve Çanakkale Şehitleri şiirini en güzel okuma yarışmasına Çan'daki 9 lisenin birincileri katıldı.

Başkanlığını Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve Okul Müdür Yardımcısı Sabiha Keskin'in yaptığı jüride Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Cemile Taşkınoğlu (Çan Lisesi), Seher Tepe (Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi), Birsel Çelik (Çan Anadolu Lisesi), Özgür Çınar (Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi), Zekiye Eren Tavuş (Ticaret Meslek Lisesi), Aydın Yörük (Kız Meslek Lisesi), Ayşe Özen (Anadolu İmam Hatip Lisesi) ve Döne Uzun (Sağlık Meslek Lisesi) yer aldılar. Jüride yer alan öğretmenlerin kendi okullarının öğrencisine oy vermediği yarışmada yarışmacılara şiir okuma, vurgu ve tonlama, jest ve mimiklerin kullanma, sözcükleri doğru telaffuz etme ve sahne hakimiyeti dikkate alınarak puan verildi.

Her iki yarışmada ilk üçe şu öğrenciler seçildi:

İstiklal Marşı'nı okuyan öğrenciler:

1. Sercan Koçhan (Çan Anadolu Lisesi)

2. Ezgi Aydın (Çan Fen Lisesi)

3. Nasibe Yaşar (Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi

Çanakkale Şehitleri Şiirini okuyan öğrenciler:

1. Çisem Çandarlı (Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi)

2. Merve Cengiz (Çan Sağlık Meslek Lisesi)

3. Selma Özcan (Çan Fen Lisesi)

Yarışmalarda birinci gelen Sercan Koçhan ve Çisem Çandarlı Çanakkale'de yapılacak il birinciliği yarışmasında Çan'ı temsil edecekler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum