Reklam

"SENİN TEHDİTLERİNE BOYUN EĞMEYİZ"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Çan'da vatandaşlarla bir araya geldi.

08 Mayıs 2023 - 14:50 - Güncelleme: 08 Mayıs 2023 - 15:00
Çan Belediyesi tarafından organize edilen kahvaltı programına Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çan Belediyesi Başkanvekili Harun Arslan, CHP Çanakkale İl Başkanı Güler Koçer, CHP Milletvekili Adayları İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Yeşim Karadağ,Tuğberk Güzel, İYİ Parti Milletvekili Adayı Cengiz Yalçın, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ahmet Davutoğlu, “Biz yeni bir parti iktidarı kurmak için gelmiyoruz. Sistemi değiştirmeye geliyoruz. Hepimizin bütün gayreti, topluca en yüksek sayıya ulaşmak. Çanakkale Ankara’da en iyi şekilde temsil edilecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Milletvekili adayı arkadaşlarımızla burada tanışmaktan çok memnun oldum. Hiç merak etmeyin, soğukkanlılıkla gidin ve oyunuzu kullanın. Bunların saldırıları bu bir hafta içinde artabilir. Hiç önemli değil. Saldıran genellikle korkusundan saldırır. Rahat olan, sakin konuşan kendinden emindir. Bunlar iktidarı kaybetme korkusu ile saldırıyorlar. Özgüvenle dimdik ayakta duracağız. 15 Mayıs’ta Türkiye’ye yine baharlar gelecek” ifadelerini kullandı.

Program da bir konuşma yapan Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan; "Bu gün burada seçilmiş son Başkan ve 13. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu'nu ağırlamaktan büyük onur duyuyoruz. İnanıyorum ki 15 Mayıs sabahı baharın yeşerdiği bir Türkiye'ye beraber uyanacağız. Ben tekrar Canımız Çan'ımıza hoş geldiniz diyorum" ifadelerini kullandı. Milletvekili adaylarının selamlama konuşmalarından sonra bir konuşma yapan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu; "Tarih kokan bu kadim topraklarda olmaktan büyük onur duyuyorum. Çanakkale maneviyatı kadar tarihi ilçede benim için çok ayrı bir yeri var. Her Çanakkale'ye gelişimde bir başka mutlu oluyorum. Bu gün burada bizlere ev sahipliği yapan Çan Belediye Başkanvekili Harun Arslan beyefendiye çok teşekkür ederim. Millet ittifakı olarak burada tüm partilerin ortak gönlüyle bir aradayız. Bakınız seçime çok az bir süre kaldı. Bunlar kaybedeceklerini anladılar ve durmadan iftira, durmadan yalan, bir takım provokasyonlar üreterek algı yapmaya, vatandaşları kin ve nefrete çekmeye çalışıyorlar. İçişleri Bakanı olacak zat çıkıp 14 Mayıs bir siyasi darbe girişimidir diyor. Allah aşkına halkın siyasal özgürlüğü olan oy kullanması ne zamandan beri darbe girişimi. Bir tanesi çıkıyor bunlar terör örgütünden  destek alıyor diyor. Ben Başbakanlığımda terör örgütü ile mücadeleyi en fazla yapan kişiyim. Bu vatan toprağının bir karışını kimseye vermeyiz. İlk operasyonları bizi terörle ilişkilendirmek oldu. Sonra dediler ki bunlar yurtdışından destek alıyorlar, bu ülkeyi satarlar dediler. Kimlerin yurt dışında paraları var kimlerin gayrimenkulleri var biz biliyoruz. Geçen gün bahçeli çıktı bunları ya müebbet hapis vermeli yada kurşuna dizmeli dedi. Ben Dışişleri Bakanı olduğumda ilk aklıma bir darbe ile asılan Fatin Rüştü Zorlu geldi, Başbakan olduğumda Adnan Menderes aklıma geldi. Biz ölümü kucaklamış  makamlarda görev yaptık senin tehditlerine boyun eğer miyiz. Bu son hafta sizi provoke edecekler, asla onların bu tehditlerine boyun etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum