Reklam

SEM 2020 – 2021 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) 2020 – 2021 Yılı değerlendirme toplantısı ve faaliyetlere katkı sunan öğretim elemanlarına teşekkür belgesi takdim programı gerçekleşti.

SEM 2020 – 2021 YILI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
05 Temmuz 2021 - 11:54
ÇOMÜ Troia Kültür Merkezinde gerçekleşen programa ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, SEM Müdürü Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve SEM’e katkı sunan öğretim elemanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan SEM Müdürü Öğr. Gör. Dr. Cumali Yaşar; “Bir yılı aşkın süredir içinde bulunulan zorlu sürece rağmen birçok verimli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın, yaşamın ve eğitimin bambaşka bir dönüşüm geçirdiği bu süreçte hem üniversitenin hem de SEM’in yeni normalin tam ortasına konumlanan teknolojik dönüşüm gerçeğine çok hızlı bir şekilde adapte olarak örnek bir model ortaya koyduğunu düşünüyoruz. Özellikle hayata geçirdiğimiz elektronik sertifika yönetim sistemiyle oldukça geniş kitlelere ulaştık. Ülkemizin dört bir yanında hatta sınırlarımız dışında da üniversitemizin tanıtımına katkıda bulunduk. Açtığımız programlarla katılımcılarımızın hayat boyu öğrenme süreçlerine destek olduk. ÇOMÜ ailesi olarak bize destek veren başta Rektörümüz olmak üzere Rektör Yardımcılarımıza, idari personelimize ve SEM’e katkı sunan tüm hocalarımıza teşekkür ederiz” dedi ve SEM Müdürü olarak göreve başlamasından itibaren geçen süreç içerisinde yapılan çalışmalarla hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı. 10 aylık süreçte 45 sertifika programı düzenlediklerini 15.925 kayıtlı kullanıcıya ulaştıklarını 12.113 kursiyerin 6.812’sini mezun ettiklerini ifade etti.

Öğr. Gör. Ulaş Yabanova hem katılımcı hem de eğitimci için süreci kolaylaştıran ve hızlandıran elektronik sertifika yönetim sistemiyle ilgili bilgiler aktardı. Ardından eğitim veren öğretim elemanları, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi, Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Kürşat Cesur, Öğr. Gör. Gökhan Bayram ve Öğr. Gör. Ender Ali Uluç verilen eğitimler, yürütülen çalışmalar ve çalışmalarda ön plana çıkan konular ile SEM’in yeni süreçleri hakkındaki görüşlerini paylaştılar.
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Uzaktan eğitim, halk eğitimi, gibi isimlerle anılan bu oluşum son yıllarda özellikle teknolojik imkanların gelişmesiyle daha fazla yaygınlaştı ve bilgiye ulaşma imkanı kolaylaştı. Pandemi ise herkesi teknolojiyle tanıştırdı. Bütün dünya online eğitime geçti. Çok sayıda kişiye ve oldukça düşük maliyetlerle eğitim vermek çok önemli. Topluma katkı sağlama bakımından üniversitelerin sürekli eğitim merkezlerinin yapmış olduğu bu faaliyetler de özellikle sosyal fayda bakımından çok önemlidir. ÇOMÜ SEM’in çok güzel bir konumda olduğunu görüyorum. Üniversitemizin isminin gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeyde duyurulmasında SEM’in önemli katkıları oldu, bundan sonra da olacak. Bu anlamda Türkiye de birçok alanda marka bir SEM olma hedefini ortaya koymanızı çok isterim. Yönetim olarak her zaman yanınızdayız. Bütün eğitimde hedefimiz öğrencisiyle akademisyeniyle önemli başarılar sağlamak. Bilim alanında da aynı başarıyı sağlamak zorundayız.”
Konuşmaların ardından ÇOMÜ bünyesinde aktif edilen elektronik sertifika yönetim sistemi üzerinde verilen kurslara katkı sunan öğretim elemanlarına teşekkür belgeleri ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat tarafından takdim edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum