Reklam

"ŞEHRİMİZ AVRUPA KENTİ GİBİ"

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇTSO Meclis’nde hem şehrin turizm potansiyeli ile ilgili hem de Troya Kültür Yolu Festivali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Semizoğlu, “Turizm şehri olma potansiyeline fazlası ile sahip ama henüz olamamış bir ilde yaşıyoruz” dedi.

"ŞEHRİMİZ AVRUPA KENTİ GİBİ"
18 Eylül 2023 - 11:45
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Turizm şehri olma potansiyeline fazlası ile sahip ama henüz olamamış bir ilde yaşıyoruz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu potansiyeli kazanca çevirmek için de Üniversitemiz ile işbirliği içinde olacağız. Çanakkale Evi’ni Gastronomi Evi olarak hizmete sunup gastronomi kültürünü ortaya çıkararak hem yeni bir destinasyon yaratmak hem de sektöre vasıflı personel kazandırmak amacı ile GMKA’na sunduğumuz “Çanakkale Gastro Akademi” başlıklı projemizde inşallah proje ortaklığı yapacağız. Çok güzel projeler ortaya çıkacak” dedi.
Başkan Semizoğlu ayrıca, bu sene Çanakkale’de ikinci defa hayat bulan Troya Kültür Yolu Festivali ile ilgili olarak ise “09 Eylül’de başlayan Troya Kültür Yolu Festivali büyük coşku ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile Çanakkalemizde devam ediyor. Festival kapsamında ÇTSO Çanakkale Evimiz dünyaca ünlü ressam Devrim Erbil’in eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergimizi ilk gün Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Batuhan Mumcu, Sayın Valimiz İlhami Aktaş, Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider, Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir ve beraberindeki heyet ziyaret ettiler. Hep birlikte Kortej yürüyüşüne katıldık. Ben huzurlarınızda T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sayın Batuhan Mumcu’ya, Sayın Valimiz İlhami Aktaş’a, Milletvekilimiz Sayın Ayhan Gider’e, Gelibolu Tarihi alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir ve ekibine, emek veren tüm kurumlara ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şehrimiz bir haftadır konser havasında Avrupa Kenti gibi. Festivalin en güzel yanı hiçbir şekilde protokolün olmaması. Herkes istediği yerde konserleri, gösterileri seyredebiliyor.
Çanakkale için, turizmi, için, ticareti için bu festivallerin her sene sürekliliğini diliyorum. Biz Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk günden beri ne istiyorsanız yanınızdayız dedik ve onu da yerine getirdik çok şükür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum