Reklam

SAZAN YAVRULARI SU KAYNAKLARINA KAZANDIRILDI

Tarım ve Orman Bakanlığınca Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Çanakkale’de baraj ve göletlere 1 milyon 250 bin adet aynalı sazan balığı yavrusu bırakıldı.

SAZAN YAVRULARI SU KAYNAKLARINA KAZANDIRILDI
21 Ağustos 2023 - 11:56
Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Çanakkale genelinde baraj ve göletlere İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan temin edilen 1 milyon 250 bin adet aynalı sazan balığı yavrusu bıraktı.
Konuya ilişkin açıklama yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, “Çanakkale’de 2021 yılına kadar su kaynaklarına bırakılan ortalama balık sayısına baktığımızda yaklaşık olarak 70 bin balığın baraj ve göletlerimize bırakıldığını görmekteyiz. Ancak 2021 yılında biz bu sayıyı 450 bine, 2022 yılında da 1,5 milyona kadar çıkardık. Bugün Çanakkale genelinde baraj ve göletlere İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan temin edilen 1 milyon 250 bin adet aynalı sazan balığı yavrusu bırakıyoruz.
Balık stoklarının artırılması suretiyle, su ürünleri tüketiminin artırılması ve tüketime bağlı istihdam oluşturması amacıyla iç su kaynaklarında çoğunlukla doğal bir tür olan, sportif ve ticari avcılıkta tercih edilen pullu sazan kullanılmaktadır. Yapılan çalışma ile göl ve göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulması ve yöre halkının göl ve göletlerden istifade etmesi hedeflenmektedir.
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen balıklandırma programı kapsamında Çanakkale’de ihtiyaç duyulan göl ve göletlere balıklandırma çalışmaları devam edecektir. Beklenen faydanın üst düzeyde alınabilmesi, balıkların korunmasına ve sürdürülebilir avcılığa bağlı olduğundan, bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkan tanınmasını balıkçılarımız ve halkımızdan beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum