Reklam

SAVUNMAMIZ KALE GİBİ

Çanakkale’den doğan ve Türkiye’nin önde gelen şirketleri arasında başı çeken Kale Grubu tarafından üretilen Türkiye’nin Turbojet motoru KTJ-1750 kendisine hayran bıraktırıyor.

SAVUNMAMIZ KALE GİBİ
18 Kasım 2022 - 11:53
Kale Arge tarafından Çakır Füzesi’nin motoru olarak kullanılacak KTJ-1750, testlerden başarı ile geçti. Yerli ve milli üretimde Kale Arge, Çanakkale’nin değil Türkiye’nin gururu oldu.
Bir süredir üzerinde çalışılan ve Kale Arge tarafından hayata geçirilen Turbojet füze motoru KTJ-1750 ilgi görüyor.

Bir buçuk yıl gibi bir sürede geliştirilen ve başarı ile testlerini tamamlayan Çakır Seyir Füzesi’nde kullanılacak olan Türkiye’nin yerli ve milli Turbojet Motoru KTJ-1750 teslime hazır hale getirildi. Motorun istenilen devreye çıktığı ve tüm testleri başarı ile geçtiği belirtilirken, arkada 10 yıllık bir çalışmanın olduğu belirtildi.
Savunma Sanayi ST.com’a konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kale Grubu Teknik Başkanı Osman Okyay, “Bu arada, ÇAKIR Füzesi’nin motoru dediğimiz KTJ-1750’de de ilk motorumuzu gelecek hafta teslim ediyoruz. Bu, aslında Dünya motor geliştirme tarihinde çok rekor bir süre. 1.5 sene gibi bir süre içerisinde tüm testlerden geçmiş. Yani çalıştırdığımız ilk motorumuz, istediğimiz devre çıktı. Bu, motor tarihinde çok çok az rastlanan bir şey. Mutlaka bir şey ters gider. Bizde o olmadı. Bunun arkasında bir 10 sene yatıyor.

Bu sene içerisinde ilk 5 motorumuzu vereceğiz. Tabii haftaya ilk motoru sevk etmemizle beraber, motoru füzeye monte etme aşaması başlıyor. Roketsan ve Kale olarak hedefimiz, ÇAKIR Füzesi’ni Ocak ayında uçurmak. Ondan sonra da ÇAKIR Füzesi’nin ihtiyaç adetlerine göre biz motor tarafında üretimlerini destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum