Reklam

"SAVAŞTA, DEPREMDE, AFETTE, COVİD-19'DA"

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla hekim ve sağlık çalışanları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi.

"SAVAŞTA, DEPREMDE, AFETTE, COVİD-19'DA"
15 Mart 2023 - 11:59
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen hekim ve sağlık çalışanları çelenk sunma töreninin ardından Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk’ün açıklaması ile depremde kaybedilen hekim ve sağlık çalışanlarını andı.
“İÇİMİZ BURUK”
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk açıklamasında “İçimiz buruk. Ülkemizin bugüne kadar yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli ve on bir ilimizi etkileyen deprem, hepimizi derinden etkilemiştir. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere yaşanan bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, depremzedelere ve aziz milletimize baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

“HANGİ KOŞUL OLURSA OLSUN, GECE GÜNDÜZ DEMEDEN”
Sağlık çalışanı olmak tıpkı bir piramidin sağlam yapısını oluşturan taşlar gibi bilgi ve tecrübe, sonsuz sabır ve empati yeteneğinin yanı sıra insan sevgisi ve merhameti barındıran yüce bir vicdan sahibi olmayı içinde barındırır. Sağlık çalışanlarımız savaşta, depremde, afette, Covid-19 salgınında olduğu gibi hangi koşul içinde olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yapabilmek için büyük bir özveri göstererek gece gündüz demeden çalışmaktadırlar.

“ŞİFA DAĞITAN EL OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Tarihte olduğu gibi bugün de burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bu güzel ülkede her zaman milletimizin yanında olmaya, onlara uzanan ve şifa dağıtan el olmaya devam edeceğiz. İnsanımızı sağlıklı yaşatmayı, acısını azaltmayı, daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinmiş olan sağlık sistemimizi ayakta tutmak için gayret gösteren sağlık çalışanlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle deprem felaketi nedeniyle içimiz buruk olsa da tüm fedakâr hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı yürekten kutluyorum” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum