Reklam

ŞARLAN VEDA ETTİ

Çanakkale Barosu 2 gün sürecek olan 36. Genel Kurulu başladı. 4 dönem başlık yapan Av. Bülent Şarlan'ın aday olmadığı genel kurulda, üç aday Çanakkale Baro Başkanlığı için yarışacak.

26 Haziran 2021 - 15:57
Çanakkale Barosunun Pandemi yasakları nedeni ile ertelenene 35. Genel kurulu yapıldı. Genel kurulda Baro Başkanlığı için Avukat Hande Keskin Toprak, Avukat Soner Aydın ve Avukat Sem Erbil aday oldu. 4yaklaşık dokuz yıldan buyana Çanakkale Baro Başkanlığı görevini sürdüren Avukat Bülent Şarlan’ da görevini yeni bora başkanına devredecek. Çanakkale Barosunda yeni dönem Baro Başkanının belirleneceği seçimler Pazar günü saat 09.00 ila 17.00 saatleri arasında yapılan oylama ile belirlenecek.

8 YIL 9 AY SÜREN GÖREVİNİ DEVREDECEK
Coronavirüs Pandemisi nedeni ile 2020 yılı Eylül ayında yapılması gereken ancak Pandemi yasakları nedeni işle bir çok kez ertelenen Çanakkale Barosu Genel Kurulu yapıldı.
Çanakkale Barosu 35. Genel kurulunda Baro Başkanlığı için üç aday çıkarken yaklaşık 4 dönemden buyana Çanakkale Baro Başkanlığı görevini yürüten Avukat Bülent Şarlan bu genel kurul ile beraber 9 yıla yakın bir süredir sürdürdüğü Baro başkanlığı görevini bıraktı. Genel kurul öncesinde açıklama yapan Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan “ Bugün Çanakkale Barosu 35. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz. 8 yıl 9 ay yani yaklaşık 9 yıldan sonra 4 dönemden buyana yapmakta olduğum Çanakkale Baro Başkanlığını bu genel kurul ile beraber seçilecek yeni baro başkanına ve yönetimine  kuruluna hem ben hem de yönetim kurulumuz görevini devredecek. 35. genel kurulumuz aslında 2020 Ekim ayının ilk haftasında olması gereken bir genel kuruldu. Fakat Pandemi sebebi ile genel kurullarda ertelemeler oldu. Genel kurulumuz önce Aralık ayına ertelendi. Ardından Mart ayına ertelendi, Mayıs ayına ertelendi ve sonunda bugün yani 26 Haziranda Çanakkale Barosu 35. Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz. Öncelikle bu süreçte avukatlık mesleğimizin sorunları çok büyüdü ve büyümeye de devam ediyor. Pandemi sürecinin içinde özellikle mesleğimizde ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Yeni göreve gelecek Baro Başkanımızın ve yönetim kurulunun sorunların çözümü ile ilgili ciddi adımlar atacağını düşünüyorum. Ben Çanakkale Barosunun 9 yıla yakın başkanlığını yapmış bir isim olarak bundan sonra seçilecek Baro Başkanımızın ve Baro yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın ve baromuzun yanında olmaya her zaman devam edeceğim. Bu genel kurulun önce avukatlık mesleğine, Yargıya, Hukuk camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını, başarılı bir genel kurul sonrasında başarılı kararların alınacağı bir sürecin başlayacağını düşünüyorum. Tabi ki, bilindiği gibi Çanakkale Barosu toplumsal konulara çok hassas bir baro. Yani kadına karşı şiddete, çocuk haklarına, toplumsal davalara  ve çevre duyarlılığı her zaman hassasiyet gösteren, bu konularda çalışmalar yapan bir baro oldu. Bundan sonrada yeni seçilecek baro başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de bu hassasiyetlere de dikkat edeceklerdir. Toplumsal davaları her zaman takip edeceklerdir ve bundan sonrada etmeye devam edeceklerdir. Başarılı bir genel kurul olmasını diliyorum.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum