Reklam

SARIGÜL'DEN MAHKUMLAR İÇİN AF ÇAĞRISI!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Çanakkale E Tipi Cezaevinin önünde basın açıklamasında bulunarak mahkumlar için af çağrısında bulundu.

21 Ekim 2022 - 11:52
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Çanakkale’ye gelerek, E Tipi Cezaevinin önünde mahkumlar için af çağrısında bulundu. Sarıgül açıklamasında, “Pandemi koşulları münasebetiyle cezaevlerinde esnaflarımız var. Çeklerini senetlerini ödeyemediler. Büyük bir sıkıntı içine düştüler. Özellikle bir güç gençlerimize ulaştı. Binlerce gencimizi ne yazık ki uyuşturucu batağına itti. Uyuşturucudan dolayı sadece kullandıkları için binlerce genç cezaevlerinde. Burada dünyaya gelen çocuklar var. O çocuklar daha yaşamla buluşamadılar. Dışarıda çocuklar var. Annelerine, babalarına kavuşamadı. O nedenle şefkatli devletim, vicdanlı devletim, merhametli devletim, anneler için affet Türkiye’m, babalar için affet Türkiye’m” dedi.

SON DERECE DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR
Siyasi iktidar partileri arasında iş birliği ve güç birliğinin mutlaka olması gerektiğini belirten Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye iki masaya mahkum olmayacak kadar demokrasi deneyimi son derece büyük ülkedir. Seçim takvimi açıklanır, seçim takvimi olduktan sonra birçok siyasi partiler arasında ittifaklar olur. Türkiye’de Değişim Partisi olarak Anayasa’nın ilk dört maddesi değiştirilemez denilen bir siyasi partiyiz. Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye milletvekilliğini seçim sistemini değiştirmek isteyen bir siyasi partiyiz. Belli ilkelerimiz ve prensiplerimiz doğrultusunda seçim yaklaştıkça Türkiye’de daha çok önemli ittifaklar kurulur. Toprağına bağlı olan, bayrağına bağlı olan, ulusal birlikten ayrılmayan, inançlarımıza saygı gösteren, Türkiye’deki evrensel hukuk kurallarını uygulayacak her zaman yeni yapılar ortaya çıkar. Seçimler yaklaşırken, herkesin daha dikkatli, daha hassas, daha objektif olması lazım, çünkü siyasi parti genel başkanları toplumu temsil ediyorlar. Siyasi parti genel başkanları ülkeyi temsil ediyorlar. Her attığımız adımdan, her verdiğimiz karardan bütün milletimizi düşünmek ve bütün milletimizin sorumluluğunu üzerimize aldığımız için son derece dikkatli, hassas olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Sarıgül buradaki açıklamasının ardından çarşı esnafı ile bir araya geldi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum