Reklam

SAHİL GÜVENLİK'TEN SUÇÜSTÜ!

Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan müşterek bir çalışma kapsamında balıkçı teknesine suçüstü yapıldı. 7 şahıs yakalandı.

SAHİL GÜVENLİK'TEN SUÇÜSTÜ!
03 Mayıs 2023 - 10:40
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, “Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ve Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan müşterek bir çalışma kapsamında, yasadışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin (kum midyesi) İzmir ilinden kara yoluyla Çanakkale iline getirileceği ve buradan da balıkçı teknesi ile Yunanistan’a kaçırılacağı öğrenilmiştir.
Elde edilen bilgiye istinaden Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı ekipler tarafından 29 Nisan 2023 tarihinde saat 02:00 sularında gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı olarak istihsal edilmiş akivadeslerin kara aracından balıkçı teknesine yüklenmesi sırasında suçüstü yapılmıştır.
Operasyonda 108 çuval (yaklaşık 1.500 Kg) ve piyasa değeri yaklaşık 2.000.000 TL olan akivades ele geçirilmiş ve yasadışı nakli gerçekleştirmeye çalışan 7 şahıs yakalanmıştır.
Ele geçen akivadesler canlı olmaları nedeniyle denize iade edilmiş ve yakalanan 7 kişiye toplamda 116.000 TL idari para cezası uygulanmıştır.
Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı bağlısı unsurlar tarafından, mavi vatan denizlerimizdeki ekosistemin gelecek nesillere aktarılabilmesi de dâhil olmak üzere, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadeleye 24 saat esasına göre devam edilecektir” ifadeleri yer aldı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum