Reklam

RE-YOU PROJESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİMLERİ AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

RE-You Projesi tanıtım toplantısı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

RE-YOU PROJESİ YENİLENEBİLİR ENERJİ EĞİTİMLERİ AÇILIŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
26 Nisan 2023 - 11:25
RE-You Projesi kapsamında rüzgar, fotovoltaik ve biyogaz olmak üzere, 3 enerji sisteminin dahil olduğu yenilenebilir enerji alanında eğitim alacak 480 kursiyere tanıtım yapılan toplantıya, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac ve Türkiye'nin dört bir yanından enerji eğitimlerine katılmaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, konuşmasında şunları söyledi: ”Su, gıda, iklim değişikliği vb. gibi unsurlar gelecekte dünyada kriz oluşturacak önemli sorunlardır. Bu durumda yenilenebilir enerji çevre dostudur ve bu soruna çözüm olacaktır. Bu proje kapsamında size rüzgâr, güneş ve biyogaz alanı olmak üzere üç alanda eğitim vereceğiz. Türkiye’de ilk defa bu alanda sertifikalı bir eğitim verilecek ve aldığınız sertifikaların hem ulusal alanlarda hem de meslek hayatınızda geçerliliği olacak. Bu vesileyle hem ilk hem örnek olacaksınız. Bu projeye gerekli önemi vereceğinizi biliyor ve sizleri tebrik ediyorum.”

“Asıl odağımız yenilenebilir gençlik enerjisi” diyen Projenin Takım Lideri Prof. Dr. Dusan Gvozdenac proje ile ilgili şunları aktardı: “Projemiz Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilmektedir. Projemizin toplam bütçesi 6,40 Milyon Avro’dur. Proje, 5 Ağustos 2021’de başladı ve uygulama süresi 36 aydır. Projemizin operasyon faydalanıcısı Güney Marmara Kalkınma Ajansı nihai faydalanıcıları Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’dir”.
Tanıtım toplantısı ardından öğrenciler şehir turu gerçekleştirdiler.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum