Reklam

RANDEVUSUZ HASTA KABUL EDİLMEYECEK

Korona virüsü önlemleri kapsamında alınan karar gereği, hastanelere randevusuz hasta alınamayacak. Alınan bu karardan vatandaşın haberi olmayınca hastane önünde yoğunluk yaşandı.

RANDEVUSUZ HASTA KABUL EDİLMEYECEK
02 Temmuz 2020 - 14:37

Sağlık kuruluşlarındaki yığılmayı önlemek için hayata geçirilen “hastanelere randevusuz hasta alınmaması” uygulaması,Çanakkale’de tam tersi bir etkiye sebep oldu. Kentte halihazırda vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına cevap veren en önemli ve donanımlı kuruluş olan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi önünde, bu kararın ardından birikmeler yaşandı. Alınan karardan haberi olmayan vatandaşlar hastaneye gelince içeriye alınmadı. Edinilen bilgiye göre; 7-8 bin hasta kapasitesi olmasına rağmen yeni karar gereği 2 bin hasta bakımını aşamayan hastanede,randevu sistemi tamamen doldu. Hal böyle olunca da kararın olumsuz etkilerini en çok, dijital yollardan randevu oluşturmayı bilmeyen kentin yaşlı kesimi hissetti.Vatandaşın da olan bitenden haberi olmayınca hastane önünde birikmeler yaşandı.

ACİL HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Pandemi süreci devam ettiği müddetçe uygulamanın geçerli olması beklenirken “acil” olarak adlandırılan vakalarda ise bu kural aranmıyor. Durumu acil olan ve bir an önce müdahale edilmesi gereken vakalar, hastanenin acil servisinde kabul edilmeye devam ediliyor.

 

Kaynak: Çanakkale Kalem Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum