Reklam

"RAMAZAN AYININ BİTMESİYLE VİRÜSÜN DE BİTMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM"

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan ile birlikte yapılan toplantı sonrasında Ramazan ayında uyulacak kurallar ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

21 Nisan 2020 - 17:26

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkanlık makamında yaptığı açıklamada; "Bugün yaptığımız toplantıda yaklaşan Ramazan ayı ve üreticilerimiz ile ilgili almış olduğumuz kararlarla ilgili açıklamada bulunmak istiyorum. Nisan ayının 24'ünde mübarek Ramazan ayı başlıyor. Ramazan ayının tüm İslam alemine, ülkemize ve tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasına ve hayırlar getirmesini diliyorum. Yine bu koronavirüsün probleminin de inşallah Ramazan ayının bitmesiyle onun da bitmesini temenni ediyorum. Alınan kararlarda daha öncesinde birçok alışkanlıklarımız var önceki alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz gerekiyor. Fırıncılarımız ile birlikte bir toplantı yapıldı ve bazı kararlar alındı. Daha önceki yıllarda pide dağıtımı yapılıyordu bu yıl yapılmayacak bu konuyla ilgili bazı kararlar alındı. Akşam saat 19:00'a kadar pide çıkacak ve bu saatten sonra pide çıkmayacak ama dağıtım devam edecek yani satış devam edecek. Amacımız vatandaşlarımızın fırınlar önünde toplu halde durmamaları bu konuda fırıncılarımıza gerekli bilgiler verildi onlar da kendi önlemlerini alacaklar. Bu önlemler hepimiz için önemli bütün her yerde olduğu gibi önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Önce bireysel önlemlerimizi alacağız, ailemizdeki önlemlerimizi alacağız daha sonra toplum olarak bütün önlemleri almamız gerekiyor. Kurallara hep birlikte uymamız gerekiyor, mesafe kurallarına kesinlikle uymamız gerekiyor. Maskelerimizi takmamız gerekiyor bunlara uyduğumuz sürece inşallah en kısa zamanda bu koronavirüs belasının başımızdan gideceğine inanıyoruz. Alınan kararlar 65 yaş üstü çiftçiler, üreticiler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzden izin aldıktan sonra kendi üretimlerine devam edeceklerdir. Ayrıca 20 yaş altı üreticilerimiz yine izin aldıkları taktirde çalışmaya devam edecekler tarla ve bahçelerine gidebilecekler" dedi.

Lapseki İlçe tarım ve Orman Müdür Ali Kaçan; "Biz ilçe tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, gıda mühendisi arkadaşlarımı ve belediye zabıta ekibi ile birlikte üretimin başından sonuna kadar tüm kontrollerimizi hep birlikte yapıyor ve yapacağız. Bu süreçte bize yardımcı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Vatandaşlarımız endişeli olmasın üretim tedarik zincirinin başından sonuna kadar tüm üretilen ürünler tarafımızca kontrol edilmekte. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı üretimde bulunan vatandaşlarımızın endişe etmesine hiç gerek bulunmamaktadır. Güvenli bir şekilde tarlalarına gidebilirler izin isteyen olursa müdürlüğümüz ve muhtarlarımız bu konuda bilgilendirildiler. Üretimden yana bir sıkıntı bulunmamaktadır bu süreçte üretelim ve evde kalalım" dedi.

 

Kaynak: Lapseki Tv

YORUMLAR

  • 0 Yorum