Reklam

PROF. DR. ŞENER OCAK SONUNU İŞARET ETTİ

Omicron mutasyonu, tüm dünyada etkisini hissettirirken, Çanakkale’de de vaka sayıları düşmüyor. Çanakkale 81 il arasında, 100 bin nüfusa göre en fazla vakaya sahip il olurken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Ocak ayı sonuna işaret etti ve Omicron etkisini hissettirecek dedi.

PROF. DR. ŞENER OCAK SONUNU İŞARET ETTİ
03 Ocak 2022 - 11:00
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 81 il içerisinde, 100 bin nüfusta en fazla vakaya Çanakkale ev sahipliği yapıyor. Kentte, vaka sayıları düşmezken, korovirüs riski ise üst düzeyde varlığını sürdürmeye devam ediyor.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener ise Ocak ayı sonunda Omicron etkisini hissettirecek dedi.
Prof. Dr. Alper Şener, omicron mutasyonuna dikkat çekerken, sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda “Bir kez daha açıkça yazayım. Türkiye’de halen delta baskın ve omicron, Ocak ayı sonuna doğru etkisini hissettirecek. Yani birlikte dolaşımda olacak.

Omicron nedeniyle ayaktan hasta grubu hızla artacaktır. Daha bulaşıcı olduğu için. Delta, delta plus nedeniyle yatış gerekecek hasta grubu yavaş ama sabit hızla artacaktır. Hala vaktiniz varken lütfen Sinovac, Biontech veya Turkovac aşılarından birini ivedi olun. Hangisi olursa olsun yeterli süreniz var” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum