Reklam

Polis Haftası Kutlama Mesajları

Polis Haftası Kutlama Mesajları
11 Nisan 2013 - 11:03

Güvenlik hizmeti; soluduğumuz hava ve içtiğimiz su kadar hayati bir öneme sahip olmasına rağmen, kıymeti yokluğunda anlaşılan tipik bir hizmettir.Herkesin güvenli bir ortamda yaşama hakkı ve Devletin bireylerin güvenli bir ortamda yaşamasını sağlaması en temel insan haklarından biri olup Anayasayla güvence altına alınmıştır.Güven ortamının olmadığı bir yerde huzurdan ve gelişmeden bahsetmek mümkün değildir.Ülkemizin alan olarak olmasa da nüfus olarak çok büyük bir kısmının güvenliğini sağlayan, Emniyet Genel Müdürlüğünün 168 nci kuruluş yıl dönümü münasebetiyle kutladığımız 10 nisan polis gününün bu duygularla idrak edilerek, sokağımızın güvenliğinden tutunuz da, suçluların takibine kadar bir çok güvenlik hizmetini başarıyla yürüterek hayatımıza huzur katan tüm polislerimizin polis gününü kutlar, başarılarının daim olmasını dilerim.

                                                        Çan Kaymakamı - Yakup TAT

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Emniyet Teşkilatımız 168 yıldır fedakarca, büyük özverilerde bulunarak gece gündüz bizleri korumak için canla başla aralıksız çalışmaktadır.

Türk polisi; kamu düzenini ve güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve asayişi temin etmek, suç işlenmesini önlemek, suçluları adalete teslim etmek gibi birçok önemli görevi üstlenerek 24 saat halkımız için, halkımızın huzuru ve güvenliği için görev yapmaktadır.

Ülkemizin dört bir tarafında görevlerini başarıyla yerine getiren tüm polislerimizin ve Çanımızın güvenli, huzurlu bir ilçe olabilmesi için büyük bir özveri ile mücadele eden Çan İlçe Emniyet Teşkilatı mensupları tüm polislerimizin, Polis Haftası'nı en içten dileklerimle kutlarım. Bu vesileyle de tüm şehit polislerimize Allah'tan rahmet diler, gazi polislerimizi de minnetle yad ederim.

                                     Çan Belediye Başkanı - Abdurrahman KUZU

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Türk Polis Teşkilatı, kişisel çıkarları korumak ya da yalnızca bir gruba hizmet vermek amacıyla değil, bütün bireylere ve topluma eşit hizmet vermek için kurulmuş bir teşkilattır. Emniyet hizmeti önleyici ve koruyucu niteliktedir. Bireylerin ve toplumun temel ihtiyaçları güvenliktir. Bu sebeple yapılacak ilk iş bireylerin can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Türk Polis Teşkilatı, milletimizin varlığının sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, halkımızın canının ve malının güvenliğinin sağlanması ve korunması, suç işlemeye yönelik girişimlerin önlenmesi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri de büyük bir gayretle yerine getirmektedir.

Bireylerin güvenliğini sağlayan, toplum düzenini koruyan polislerimiz gece gündüz demeden çalışarak üstün bir fedakârlık göstermektedirler. Bu zor görevleri yaşamları pahasına yerine getiren polislerimizin hayatımızda ve toplumumuzda önemi oldukça büyüktür.

Bu vesileyle Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 168.  yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, toplumun ve bireylerin can ve mal güvenliğini korumak uğruna hayatını kaybeden şehit polislerimizi rahmetle anıyor, tüm Türk Polis Teşkilatına görevlerinde başarılar diliyorum."

                                          Çan Ülkü Ocakları Başkanı - Adem ŞEKER


YORUMLAR

  • 0 Yorum