Reklam

"ONLARA UMUT OLMAK İSTİYORUZ, DOĞRU YOLDA YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ"

AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı partisinin teşkilat şemasına değinerek, 3 kademeden bir tanesi olan kadın kolları yapısına dair çalışmaları masaya yatırdı.

"ONLARA UMUT OLMAK İSTİYORUZ, DOĞRU YOLDA YÖNLENDİRMEK İSTİYORUZ"
21 Ağustos 2021 - 11:29
Gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı,  kentte yatırım yapmak isteyen ancak nasıl yapması gerektiğine dair herhangi bir fikri olmayan kadın girişimcilere yol gösterici önemli bir etkinliği daha hayata geçirmeye hazırlandıklarını ifade ederek, “Onlara umut olmak istiyoruz, doğru yolda yönlendirmek istiyoruz” dedi.
Kent genelindeki mahalle buluşmalarına ve ev ziyaretlerine aralıksız olarak devam ederek, Çanakkaleli kadınların gönlüne giren AK Parti İl Kadın Kolları teşkilatı, kadın girişimcilere de destek olmayı ihmal etmiyor. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’nin programı olan etkinlik ile ticaret hayatına atılmak isteyen ancak bunu nasıl yapacağını bilemeyen kadın girişimcilere kurum müdürlerinin de katımlıyla hem bilgiler aktarılıyor hem de tavsiyelerde bulunuluyor. Kadın girişimcilere yönelik bu programı kısa süre içerisinde Çanakkale’de de gerçekleştireceklerini belirten AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Karadayı, “Mesela kadın iş yeri açmak istiyor, hayali var ama cesareti yok. Nereden ne gibi destek alabilirim gibi konularda bir fikri yok. Bununla ilgili Çanakkale’de büyük bir etkinlik yapacağız. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’mizden gelenler olacak, kurum müdürlerimizden gelenler olacak. Etkinliğimizde kadınlarımıza bu konuların detaylarını anlatacaklar” diye konuştu.
Açıklamalarına il genelindeki çalışmalarını kısaca özetleyerek başlayan Başkan Karadayı, “Şuan biz mahalle başkanlarımızla, yönetimlerimizle beraber mahalle mahalle etkinliklerde bulunuyoruz. Sadece merkezde değil, tüm ilçelerimizde ve beldelerimizde aktif bir şekilde bu faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Ev ziyaretleri yapıyoruz. Halkımızın herhangi bir sorunu var mı, bizden beklentileri neler, bunları dinliyoruz. Bu konuları not edip raporluyoruz. Bunun yanı sıra kendilerine devlet politikalarımızı ve sosyal politikalarımızı anlatıp, detaylı bir şekilde bilgilendiriyoruz. Geçen gün bildiğiniz gibi aşure etkinliğimizi yaptık. Tüm ilçelerimiz ve beldelerimizle bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Birlik, beraberlik zamanı. Biz de teşkilat olarak birlik, beraberlik içinde bu duyguları pekiştirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
Teşkilat olarak ev ziyaretlerine ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Başkan Karadayı, “Biz ziyaretlerimize çok yoğun şekilde devam ediyoruz. Esnaf ziyaretlerimizi de ihmal etmiyoruz elbette. Ev ziyaretlerimizi de aksatmadan sürdürüyoruz. Tabi bazı etkinliklerimizi sosyal medya hesaplarımızdan duyuruyoruz ama bir de paylaşmadığımız pek çok çalışmalarımız oluyor. Öte yandan biliyorsunuz kongrelerimiz oldu, teşkilatlar yenilendi. Teşkilat olarak şuan aramızda çok güzel bir birliktelik ve beraberlik var. Bu uyum zaten sahaya da yansıyor. Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan, Milletvekilimiz Sayın Jülide İskenderoğlu ve İl Başkanımız Sayın Naim Makas, Kadın Kolları’na ve Gençlik Kolları’na çok destek oluyorlar. Bütün ilçelerimizle beraber çok güzel bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu da sahaya çok net bir şekilde yansıyor” dedi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadın Kolları’na yönelik talimatlarını bir kez daha hatırlatan Başkan Karadayı, “Biz mesela İl Başkanları toplantısına gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız bize, ‘Milletimizin derdiyle dertleneceksiniz. Gerekirse uyumayacaksınız’ diyor. Biz de bu çerçevede faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Ev ziyaretleri yaptığımızda bazen kadınlarımız komşularını da davet ediyor, oturuyoruz, sohbet ediyoruz, bizlere dertlerini anlatıyorlar, hep beraber dertleşiyoruz. Cumhurbaşkanımızın de dediği gibi, milletimin derdiyle dertlenmek lazım. Kimin ne sorunu varsa çözüm üretmemiz lazım. Bizim de çalışmalarımızdaki anlayışımız tabi ki budur” diye konuştu. 
Çalışmalarında kadın girişimcileri de unutmadıklarını ve bu konuda önemli bir etkinliği kısa süre içinde gerçekleştireceklerini vurgulayan Başkan Karadayı, şunları kaydetti:
“AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’mizin bir programı var. Birçok şehirde yapıldı. Biz bütün kurum müdürleri ile görüştük, devletimizin kadın girişimcilere sağladığı çok güzel destekler var. Onlar hakkında da bilgi aldık. Tabi son dönemde afetler ve felaketler maalesef arka arkaya geldi o sebeple biraz ertelendi programlar. Mesela kadın iş yeri açmak istiyor, hayali var ama cesareti yok. Nereden ne gibi destek alabilirim gibi konularda bir fikri yok. Bununla ilgili Çanakkale’de büyük bir etkinlik yapacağız. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi’mizden gelenler olacak, kurum müdürlerimizden gelenler olacak. Etkinliğimizde kadınlarımıza bu konuların detaylarını anlatacaklar. Yine bu programda bu hayalini gerçekleştirmeyi başaran kadınlarımıza söz hakkı verip, tecrübelerini paylaşacağız. Ama şuan tarih belli değil. Kadın girişimcilerle ilgili de böyle bir çalışmamız var. Onlara umut olmak istiyoruz, doğru yolda yönlendirmek istiyoruz. Yine özel çocuğu olan ailelerimizi de ihmal etmiyoruz, onlarla görüşüyoruz. Onlara da her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Onların sıkıntılarını not alıp, devletimizin ilgili birimlerine raporluyoruz. “
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum