Reklam

ONLAR KURDU ONLAR KURTARACAK

Üç dönemin AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, Genel Sekreter Ayhan Gider ve o dönemin Valisi Orhan Kırlı’nın kurduğu GESTAŞ firması, eski günlerine dönüyor. Kurucu Genel Müdür Hasan Yürükçü, siyasi irade tarafından yeniden şirketin başına getirildi.

ONLAR KURDU ONLAR KURTARACAK
09 Haziran 2023 - 13:17
Bilindiği gibi şirket kurulduğunda sadece Çanakkale’nin değil bölgenin yükselen yıldızı olarak biliniyordu. Firmayı kuran siyasi irade kurucu genel müdürün arkasında durunca ve şirket yönetimi çalışmaya başlayınca önce boğaz geçişleri düzenlendi. Ardından da Midilli başta olmak üzere tüm adaların ulaşımına el atıldı. Bu konuda kesin ve belirleyici hizmet kalitesi yükselmiş seferlerde gerçekleştirildi.
Ardından Gestaş’ı kuran kurucu siyasi irade değişti. Önce Genel müdür görevinden alındı. Ardından yerine getirilen yeni genel müdür ile şirket harcamalarını en üst düzeye çıkarttı.
Kasa boşaltıldı.
Şirket krediler alarak, borç batağına sürüklendi. Tüm kazanımlar birer birer eritildi. “Beni yetenek avcıları buldu. Bunun için buraya getirildim” diyerek kendisini tanıtan genel müdür önce bol bulamaç harcadı, siyasi irade hesap sormadı ve sonunda değişime gidildi.
Yetenek avcılarının bulup şirketi milyonlarca zarara sokan Gestaş Genel Müdürü Volkan Uslu’nun görevden alınmasının ardından yerine getirilen yeni Genel müdür Mahir Sevinç ise şirketin kötü gidişine dur diyemedi.
Siyasi iradenin değişmesinin ardından kurucu siyasi irade yeniden göreve gelince şirkette de yeni değişim başladı.
AK Parti Milletvekili Ayhan Gider, ilk iş olarak yerli milli sloganını hayata geçirerek, şirketin dokusunu, çalışma şeklini ve tüm işleyişini iyi bilen kurucu Genel Müdür Hasan Yürükçü’yü iş başına getirdi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’in bu davranışına Çanakkaleliler, “Onlar kurdu, Onlar yeniden kurtaracak” deyimini söylediler.
Şirketin yönetiminde ve işleyişinde önemli değişiklikler bekleniyor.

Kaynak: Çanakkale Gündem Gazetesi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum