Reklam

Öğretmenler ! Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır

Öğretmenler ! Yeni Nesil Sizlerin Eseri Olacaktır
23 Kasım 2012 - 17:11

Mustafa Kemal Atatürk, 24 Mart 1923'te Kütahya Lisesi'nde yaptığı konuşmada öğretmenlerimize büyük görevler düştüğünü, "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedefe, gerçek mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir. “ demiştir.

 

Bugün, çözmeye çalıştığımız ekonomik, sosyal, kültürel ve politik sorunlarımızın temelinde eğitim ve insan yetiştirme sistemimizin, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği hedef doğrultusunda tam anlamı ile bir reforma tabi tutulamamış olması yatmaktadır. 

İlkelerini Atatürk'ten, insan yetiştirme gücünü sevgiden alan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz

 

Çan Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Sadettin ARSLAN

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İnsan oğlu tarih boyunca kendisini, çevresini ve varoluş nedenini öğrenme ihtiyacı duymuştur.

Bu ihtiyaca bazen Allah tarafından gönderilen enbiyalar bazen enbiyaların varisleri olan evliyalar bazen de kendisini ve çevresini inceleyen ve varoluş nedenini idrak eden bilginler tarafından karşılanmıştır.

Günümüzde ise insan oğlunun öğrenme ve anlama ihtiyacı belli formasyonlara sahip öğretmenler tarafından karşılanmaktadır.

Öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulamak ve bu konuda bilinç oluşturmak amacıyla ülkemizde 1981 yılından beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün başöğretmenlik unvanını kabul ederek karatahta karşınına geçtiği 24 Kasım 1928 tarihinin yıldönümü öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle Enbiyalar ve Evliyalar mesleği olan öğretmenlik mesleğini, bu bilinç ve gururla icra eden ve bu misyona uygun öğrenci yetiştiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü yürekten kutlar, tüm şehit öğretmenlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anarken emekli öğretmenlerimize uzun ve sağlıklı ömürler, ahrete intikal etmiş öğretmenlerimize Allahtan rahmet dilerim.

Çan Kaymakamı

  Yakup TAT

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eğitmeyi ve öğretmeyi kendine en kıymetli değerler olarak benimsemiş, bu kutsal görevi her ne şartlarda olursa olsun büyük özverilerle yerine getirme gayesinde olan tüm öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü en samimi duygularımla kutuluyorum.

Bizler insana değer veren, bir birey yetiştirmenin paha biçilemez bir servet olduğuna inanan, eğitmeyi ve öğretmeyi kendine ilke edinen öğretmenlerimizi büyük bir saygıyla el üstünde tutan büyük ve köklü bir medeniyetten geliyoruz. Bizler biliyor ve inanıyoruz ki; bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması o ülkenin eğitim seviyesine bağlıdır. Eğer bir ülkede, eğitim her şeyin önünde geliyorsa ancak; o ülkenin, o ülkenin insanlarının, gençlerinin geleceği şekillendirecek başarılara imza atabilirler.

Türk milletinin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı öğretmenlere çok şey borçlu olduğumuzun iyi bilinmesi gerekir. Ülkemizin geleceğine yön verecek başarılara imza atacak Türk gençliği, eğitimcilerimizin eseridir. Sorumluluklarını bilen ve içinde bulunduğu topluma karşı görevlerini kavrayan bu görevleri yerine getirme gayreti içinde olan bir gençlik yetiştirdikleri için tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

İnsana yapılan her türlü yatırıma büyük değer atfediyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. Çanımızda ve güzel yurdumuzun dört bir köşesinde  görev yapan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.


Çan Belediye Başkanı

Abdurrahman KUZU

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili  Öğretmenlerimiz,

En zor şartlarda bile, ülkemizin her karış toprağında tüm fedakarlıklarıyla eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, Atamızın koymuş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine bizleri taşıyacak olan yeni nesillerin yetiştirilmesinde en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Hiç şüphemiz yok ki tüm öğretmenlerimiz bu görevi kusursuz bir biçimde yerine getirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapma çabası içindedirler.

İktidarımız döneminde ülkemizin imkanları dahilinde, gelecek nesillerimizi yetiştiren Milli Eğitime verdiğimiz önem sonucu, her sene bütçeden ayrılan pay katbekat artmaktadır. Yine de bu artış hiçbir zaman bizlere yeterli gelmemektedir. Milli Eğitimde yaşanan sorunları çözmek ve eğitim standartlarının yükseltilmesi adına bizlere düşen sorumluluğun bilincinde olup, her zaman takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu görev ve sorumluluklarımızın bilinciyle ülkemizin geleceğine dair en büyük teminatımız olarak gördüğümüz tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar, tüm öğretmenlerimize selam ve saygılarımızı sunarız.


İsmail KAŞDEMİR                                                    Mehmet DANİŞ

  AK Parti Çanakkale Milletvekili                              AK Parti Çanakkale Milletvekili

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum