Reklam

MUSTAFA ERDEM ÇAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Çan Belediyesi’nin Ekim Ayı Meclis Toplantısında Mustafa Erdem’in Çan Belediyesi başkan yardımcısı olması mecliste oylamaya sunuldu. AK Parti bir başkan yardımcısına gerek olmadığını belirterek duruma itiraz etti.

MUSTAFA ERDEM ÇAN BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU
06 Ekim 2022 - 11:55
AK Parti Grubu adına söz alan Çan Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Şevki Demir, CHP Meclis Üyesi Mustafa Erdem’in belediye başkan yardımcısı olmasını grup olarak kabul etmeyeceklerini belirtti. Konunun Erdem’in şahsı ile alakalı olmadığını ifade eden Şevki Demir, “Şahıslarla ilgisi yok. Bu ne kadar gerekli? Belediye batık durumda diyorsunuz. Hiç yoktan belediye başkan yardımcısına da maaş ödenecek buna gerek olmadığını düşünüyoruz. Grup olarak bunu kabul etmiyoruz” dedi.
Şevki Demir’e cevap veren Çan Belediye Başkan Vekili Harun Arslan, “Daha iyi nasıl yaparız bunun peşindeyiz. Komşu ilçelerimiz Bayramiç ve Biga’da ikişer tane nüfusu bizim bir Karşıyaka Mahallesi’nden daha az olan Yenice’de bir tane belediye başkan yardımcısı var. Belediyede başkan yardımcılığını ben istedim, bütün işlere bir kişi bakmasın tek adam rejimi olmasın dedim” dedi. Demir’in, “İştirak şirketi başkanı da maaş alıyor” sözlerine yanıt veren Çan Belediyesi CHP meclis üyesi grup sözcüsü ve iştirak şirketi başkanı İsmail Ünal, maaş almadığını, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.
Tartışmaların ardından ise Mustafa Erdem’in başkan yardımcısı olması oylandı ve CHP grubunun oy çokluğu ile kabul edildi. Erdem’in belediye başkan maaşının 3’te biri maaş almasına karar verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum