Reklam

MÜSİLAJ VE ATİKHİSAR İNCELENECEK

İl Genel Meclisi’nin bugün gerçekleşen Haziran ayı üçüncü birleşiminde denizdeki müsilaj (deniz salyası) ve Atikhisar Barajı’na çevre köylerden bırakılan kanalizasyon konuları ek gündem maddesi olarak görüşüldü. Konuların üç komisyona sevkine oy birliği ile karar verildi.

MÜSİLAJ VE ATİKHİSAR İNCELENECEK
04 Haziran 2021 - 10:48
CHP grubundan Ali Özkan Aldemir, Nihat Önen, Ali Şinasi Tınaz, Güneş Pehlivan tarafından meclise sunulan ek gündem maddesinde “Denizlerin kirliliği uzun vadede  deniz ekosisteminin bozulmasına sebebiyet vermektedir. Bu durumun doğadaki diğer canlıların yok olmasına neden olacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Aynı zamanda sahilleri kaplayan deniz salyası denize kayısı olan il ve ilçelerimizdeki turizmi de olumsuz etkilemektedir. Geçimini denizden sağlayan balıkçı esnafı da bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Bu nedenlerle kıyılarımızı kaplayan bu sorunun çözümü için konunun ivedilikle Çevre ve Sağlık Komisyonuna sevk edilerek incelenmesini arz ederiz.” ifadelerine yer verildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ise aynı konunun denizcilik komisyonuna da sevk edilmesini önerdi.
Öte yandan CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Ar bu önergeye ilave olarak Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı’na çevre köylerin foseptiklerinden sızıntı olup olmadığının araştırılmasını Meclis’e sözlü önerge olarak sundu.
Müsilaj ve Atikhisar Barajı konularının Çevre ve Sağlık, Denizcilik ile Meclis Araştırma Komisyonlarına sevkine oy birliğiyle karar verildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum