Reklam

"MÜSİLAJ TEMİZLEME SEFERBERLİĞİ"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde başlatılan "Müsilaj Temizleme Seferberliği" kapsamında Çanakkale Boğazında da yoğun bir mesai harcanıyor.

02 Temmuz 2021 - 14:38
Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde 8 Haziran'da "Marmara hepimizin" sloganıyla deniz temizliği seferberliği başlatılarak, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova ve Tekirdağ illerinde belirlenen 31 bölgede temizlik çalışması aralıksız bir şekilde devam ediyor.
TÜM KORDİNASYON ÇANAKKALE VALİLİĞİ VE ÇEVRE ŞEHİRÇİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNDE
Körfez temizliğinde kullanılan ‘’ECOLUG 1’’ adlı deniz süpürge gemisi, Çanakkale kentinin kıyı hattında deniz salyası (müsilaj) toplama çalışmalarına başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan eylem planında koordinasyon görevini Çanakkale Valiliği ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yürütmekte
Petrol sızıntısı gibi çevre felaketlerinde kullanılan  deniz süpürge gemisi  Çanakkale’nin kıyı kenar çizgisinde yer alan deniz salyasına hızlı bir şekilde müdahale edebiliyor. ECOLUG 1 adlı deniz süpürgesi gemisi köpük yüzdürücülü, “Çit Tipi” ya da “Perde Tipi” olarak adlandırılan bariyerlere sahip. Bariyer içinde biriktirilen petrol atıklarını toplamak için de iki adet “skimmer” (yağ sıyırıcı) bulunuyor. Çift gövdeli katamaran tipindeki geminin boyu 15 metre 28 santimetre, eni ise 6 metre 15 santimetre. Güvertesinde katı atık hizmetlerinde kullanılmak üzere 20 metreküp kapasiteli atık toplama ve depolama konveyörleri bulunan gemi açık denizde de çöp toplama özelliğine sahip.
DENİZ SALYASI EYLEM PLANINDA SÖZ SAHİBİ ÇEVRE VE ŞEHİRÇİLİK BAKANLIĞINA BAĞLI KURUMLAR
Marmara denizini etkisi altına alan  deniz salyasıyla mücadele kapsamında düğmeye basan Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Marmara denizinde gerçekleşen  çalışmalarda koordinasyonu sağlayan tek yetkili kurum. Çanakkale’de de müsilajla mücadelede koordinasyon Çanakkale valiliği ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde, diğer kamu kurum kuruluş ve belediyeler bakanlığın eylem planı kapsamında koordinasyonda görev alıyor.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum