Reklam

Müftülük Tarafından Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Müftülük Tarafından Kuran-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi
11 Nisan 2013 - 16:14

Bu gün saat 10.00'da Çan Merkez Camii'nde düzenlenen ilçemiz genelinde faaliyet gösteren Kur'an Kurslarında öğrenim gören öğrenciler arasında II. kategoride (17 yaşından büyük) Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması yarışmasına Çan'dan ve çevre köylerden 19 kursiyer katıldı. Yarışmacıların okuma sırası için her birisine kura çektirilmiş ve yarışma sırası buna göre belirlenmiştir. Daha önce komisyon tarafından belirlenip zarflara konulan sorular, yarışma esnasında izleyicilerin huzurunda açılmış ve birincisi Kur'an-ı Kerim'in ilk on beş cüzünden, ikincisi ise son on beş cüzünden olmak üzere yarımşar sayfa üzerinden toplam 1 sayfa okumaları istenmiştir. Değerlendirme, okumada doğruluk ve akıcılık (Maharic-i huruf ve tecvid) 75 puan, eda-seda ise 25 puan üzerinden yapılmıştır. Birinci 87 puanla Çomaklı Köyü Kur'an Kursu Öğrencisi Aslı ÖZTÜRK, ikinci 86 puanla Etili Köyü Kur'an Kursu Öğrencisi Gülderen COŞKUN ve üçüncü de 85 puanla Merkez Metin Arslan Kur'an Kursu C Sınıfı Öğrencisi Emine KÜÇÜK olmuştur.1. olan Aslı Öztok İlçemiz temsilen Çanakkale'de düzenlenecek yarışmaya katılacak.

Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması jüri üyeleri İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, Uzman Vaiz Enver Durmaz ve Vaiz Cemile Yücel oldu.

Çan Müftüsü Ali Osman Bayrak:” Yarışmada birincinin puanı 87, sonuncu olan öğrencinin puanı ise 71'dir. Bu da demek oluyor ki kursiyerlerimizin tamamı başarı için sınır kabul edilen 70 puan barajını aşmıştır. Bu son derece memnuniyet vericidir. Ben sınava katılan bütün öğrenci kardeşlerime, büyük fedakârlıklarla onları yetiştiren Kur'an Kursu Öğreticisi hoca hanımlara, bu yarışmayı izlemek için zahmet edip gelen bütün vatandaşlarımıza ve başkanlığını yaptığım yarışma komisyonunda üye olarak görev yapan İlçe Uzman Vaizi Enver Durmaz ile İlçe Vaizi Cemile Yücel'e de teşekkür ediyorum ”dedi.











YORUMLAR

  • 0 Yorum