Reklam

MÜCADELEYİ GELİŞTİRME KARARI ALINDI

Adana Barosu ev sahipliğinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda panel ve çalıştay düzenlendi.

MÜCADELEYİ GELİŞTİRME KARARI ALINDI
23 Mart 2022 - 13:32
Çanakkale Barosunu temsilen Kadın Hakları Komisyonu Üyeleri Av. Gizem Pekince ve Av. Serap Uz katıldığı çalıştaya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ve Genel Sekreter Av. Veli Küçük’den oluşan TBB heyeti, Baro Başkanları, yönetim kurulu üyeleri, 56 Barodan katılan 170’i aşkın avukat, siyasi partiler ve yerel yöneticiler, STK temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Panel, alanlarında yetkin konuşmacıların katılımı ile yapıldı. Moderatörlüğünü TBB Delegesi ve Kadın Hakları Merkezi Üyesi Av. Sinem Keskin Tanrısınatapan’ın yaptığı panelde; Aktivist, Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü “Kadın Politikasızlığı”, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, “Adli Tıp Penceresinden Kadın”, Gazeteci, Haber Sunucusu, Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı Özlem Gürses, “Medyada Nasıl Başarısız Oldum?”, İstanbul Barosu üyesi Av. Selin Nakıpoğlu, “Israrlı Takip” konu başlıklarında sunum yaptılar.
Çalıştay’da kadına yönelik şiddetle mücadeleyi geliştirme ve iyileştirme kararları alındı.
Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından her masada Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi üyelerinden oluşan kolaylaştırıcılar ve yazmanlar hazır bulunduruldu. İlkelerin ortak olarak belirlendiği çalıştay da her masanın sözcüsü söz alarak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelenin önüne geçilebilmesi için yaptıkları önerileri kayda geçilebilmesi için yazılı bir şekilde kayda alınmak üzere Adana Barosu Kadın Hakları Merkezimize ilettiler. Toplantı sonunda alınan kararlar ortak bir deklarasyonla/bildirgeyle yayınlanacak.

Ülkemizde gerçekleşen Kadına Yönelik Şiddetin önüne geçilmesi, şiddetin önlenmesi için üretilebilecek çözümlerin neler olabileceğine yönelik, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayının kapanış konuşması Adana Barosu Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları Merkez Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli tarafından yapıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum