Reklam

Minik Öğrencilerden Makam Ziyaretleri

Minik Öğrencilerden Makam Ziyaretleri
28 Mayıs 2013 - 17:10

Atatürk İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri Bedirhan Erol, Elif Ekin, Cansu Kostak ve Enes Semerci, Okul Müdürü Mehmet Yılmaz Gürel ve öğretmenleri Hatice Sarıkaya ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan'ı saat 09.30'da ziyaret ettiler. Ziyarette Özkan,  kendi yaptıkları resimleri armağan eden öğrencilere çeşitli armağanlar verdi. Müdür Özkan ziyarette okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparken “Önce minik yavrularımıza hoş geldiniz diyorum. Bize böyle yıl içersinde yapmış oldukları güzel çalışmalardan en az kendileri kadar güzel hediyeler sundular. Okul öncesi eğitimin gerekliliği ve önemi üzerinde aslında çok söze gerek yok. İlçe bağlamında baktığımız zaman okul öncesi eğitimde yaygınlaşma oranımız oldukça yüksek noktada. Bu konudaki faaliyet ve etkinliklerimiz devam etmekte. Eğitim vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreç, hayat boyu devam eden bir süreç ve bu sürece ne kadar erken başlarsak o kadar geriye dönük toplumumuz, ülkemiz ve milletimiz adına iyi ve faydalı bir iş yapmış oluruz. Bu vesileyle ben okul öncesi yavrularımızı bir kez daha kutluyorum. Onlara emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

 

Saat 10.00'da ise 75.Yıl Murat Köse İlkokulu Müdürü Kadir Özgül ve öğretmen Ayşe Altıntaş ile birlikte öğrenciler Berke Uzunlu, Aras Arslan, Hayrunisa Düzün, Bilge Altıntaş ve Gülce Göksu Kaymakam Yakup Tat'ı makamında ziyaret ederek çiçek verdiler. Kaymakam Tat da kendisini ziyaret eden öğrencilere kitap armağan etti. Kaymakam Tat ziyaretçilerine hitaben “75.Yıl Murat Köse İlkokulu Ana Sınıf öğrencileri okul öncesi eğitim etkinlikleri kapsamında Okul Öncesi Eğitim Haftası münasebetiyle ziyaretimize geldiler. Bu küçük hanımları ve küçük beyleri burada görmekten çok mutlu olduk. Onlar tabii geleceğimizin teminatı gençler. Ne kadar iyi eğitim alırlarsa ülkemizin geleceği de o kadar mükemmel olacaktır. Tabii okul öncesi eğitimin önemi hakkında ne söylesek azdır. Çocuklar her ne kadar ailede, evde eğitim alsalar da artık belli bir yaşa geldikten sonra aile buna yetersiz kalıyor. Mecburen eğitimin okul sisteminde olması gerekiyor. Dolayısıyla okul öncesi eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar faydalı olur. Hele ki çağımızda u teknolojik gelişmelerle beraber zaten çocuklar 3-4 yaşlarındayken televizyon sayesinde son zamanlarda evlerimize giren bilgisayar sayesinde birçok şeyi öğreniyorlar. Dolayısıyla aile yetersiz kalıyor. 3 yaşından itibaren öğrenmenin profesyonel kişiler tarafından yönlendirilmesi gerekiyor. Bu anlamda hakikaten okul öncesi eğitim çok önemli. Hatta araştırmaların gösterdiğine göre, okul öncesi eğitime, yani  eğitim sürecine ne kadar erken başlanırsa eğitim o kadar uzun sürüyor. Yani 3-4 yaşlarında okul öncesi eğitim alan bir çocuk doktora yapıyorsa eğer, 7 yaşında eğitime giren ancak üniversiteyi bitirebiliyor. O anlamda da okul öncesi eğitim ne kadar küçük yaşlarda başlarsa çocuklarımızın akademik anlamdaki eğitimi de o kadar uzun sürüyor. Artık çağımızda bir üniversite bitirmenin de yetersiz olduğunu herkes kabul ediyor. Üniversite bitiren gençlerimizin yüzde 80'i akademik çalışma, yüksek lisans, doktoraya kadar gitmeye çalışıyor. O anlamda gençlerimiz, bu küçük hanımlar, küçük beyler şanslı evlatlarımız. Çan'da okul öncesi eğitim oranımız epeyce yüksek. Halkımızın  okul öncesi eğitime yaklaşımı sıcak. O anlamda biz de mutluyuz. Bu hafta nedeniyle de okul öncesi eğitim konusunda farkındalığı arttırmaya çalışacağız. Aileler de bu konuda daha çok ilgili olsunlar, onlar da çocuklarını erken yaşlarda  okul öncesi eğitime versinler, diyeceğiz. Bu faaliyetler böyle devam edecek. Bugünkü ziyaret de bunun bir başlangıcı galiba. Tekrar teşekkür ediyoruz küçük hanımlara, küçük beylere” şeklinde konuştu.

 

Zeynep Bodur Okyay Anaokulu Kelebekler  6. sınıf öğrencileri ise kalabalık bir şekilde Okul Müdiresi Aslı Söyler, Sınıf Öğretmeni Emine Mutlu ve Sınıf Yardımcısı Sümeyye Yüceer ile birlikte Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu'yu makamında ziyaret ettiler. Başkan Kuzu'ya çiçek vererek kendileri için yaptığı çalışmalar için teşekkür ederken Başkan Kuzu da “Siz küçük yavrularımız için ne yapsak azdır. Çünkü sizler bugünün küçükleri, yarınlarımızın teminatlarısınız” dedi.

 

23 Eylül Ortaokulu ana sınıfı  öğrencileri Yiğit Ekin, İsmail Mert Doğru, Zeynep Demirel, Irmak Karaca, Zeynepnur Taşkın, Kaan Sever ve Arda Dut Okul Müdürü Halil Aydın ve öğretmenleri Melek Dut ile birlikte İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar'ı ziyaret ederken çiçek verdiler. Öğrencilere mobese sistemini gösteren Nakışyapar, polisi de tanıtan bir konuşma yaptı.

 

Şehit Engin Eker Ortaokulu ana sınıfı öğrencileri Zehra Özer, Zeynep Gündüz, Semeyya Avcı, Alper Özer, Ertuğrul Akçam, Enes Arda Beceren, Eda Sayar ve Selinay Aydın Okul Müdürleri H.İbrahim Kırmış ve sınıf öğretmenleri Melike Okur ile beraber Çan C.Başsavcısı Umut Mermi'nin konukları oldu. C.Başsavcısı Mermi'ye kendi yaptıkları bir elişini armağan eden öğrenciler mesleğiyle ilgili çeşitli sorular yönelttiler.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu anasınıfı öğrencileri Kerem Sağlam, Ece Uğurlu ve Berranur Karadeniz, Okul Müdürü Necmettin Uzun ve öğretmenleri Filiz Yiğit ile birlikte Garnizon Komutanı Yzb.Necip Sercan Canbaz'ı makamında ziyaret ederek çiçek verdiler. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Yzb.N.Sercan Canbaz öğrencilere asker olmanın ve vatan görevinin kutsallığı hakkında bilgiler verdi.

 

Osman Çaneri İlkokulu Müdürü Ferhan Güler ve öğretmen Dicle Bölükbaş ile anasınıfı öğrencileri Mehmet Tekin, Deniz Yasa, Derin Düzgün de Çan Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret ettiler. Okul Müdür Yardımcısı Yakup Kılıçarsan tarafından karşılanan öğrencilere Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Ayhan Taşkıran tarafından seramik atölyesi gezdirildi.

İstiklal İlkokulu öğrencileri Ferit Demirkan, Muhammet Karabacak, Medine Şen ve Nisa Yumuk, Okul Müdürü Turhan Çokgezer ve anasınıfı öğretmeni Vildan Dalmış ile birlikte İlçe Sağlık Müdürü Fatma Dilbaz Sever'i makamında ziyaret ettiler. İlçe Sağlık Müdürü Sever kendisine çiçek veren öğrencilere kitap armağan etti.

Okul Öncesi Eğitim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Kocayayla Engin Uz İlkokulu öğrencileri 18 Mart Çan Termik Santralı'nı, Terzialan İlkokulu öğrencileri Terzialan Belediye Başkanlığı'nı, Etili İlkokulu öğrencileri Etili Seramik'i, Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri de Kızılay Çan Şubesi'ni ziyaret ettiler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum