Reklam

Milletvekillerine Çiçekli Teşekkür

Milletvekillerine Çiçekli Teşekkür
11 Ocak 2013 - 10:39

Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği (ÇAGDER) Yönetim Kurulu Üyeleri, TBMM’ndeki oylamanın ardından seçim bölgelerine dönen Ak Parti Milletvekillerini havaalanında çiçekler ile karşılayarak, teşekkür etti ve diğer sosyal hakların kazanımı ile ilgili çalışmaların devamını istedi. Gazetecilerin yıpranma haklarının 4 yıl sonra iadesi yönünde karar alan TBMM’nde ortaya konulan irade Çanakkale’de basın camiasında ve çalışanlarında büyük sevinç yarattı.

TBMM’de yapılan oylamadan sonra tarifeli uçak ile seçim bölgesi Çanakkale’ye dönen Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Danış ve İsmail Kaşdemir, Çanakkale havaalanında çiçekler ile karşılandı. Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği (ÇAGDER) Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Ak Parti Milletvekillerine teşekkür eden dernek başkanı Gökhan Kökçak, yıpranma haklarının geri iadesi anlamında gösterilen iradenin diğer sosyal hakların kazanımında da devam etmesini isteyerek, Milletvekillerinden gazetecilerin haklarını anayasal düzeyde genişletilmesi talebinde bulundu. Çanakkale Havaalanı’nda konuşan Kökçak; parlamentonun demokrasinin işlevi anlamında olduğu kadar, sosyal hakların kazanımı ile ilgili de görev ve sorumluluk taşıdığını anımsattı. Gökhan Kökçak şunları kaydetti: “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne bu yıl buruk başlamıştık. Bu burukluk özgürlükler anlamında olduğu kadar sosyal hakların kaybedilmesi ile de alakalıydı. Ancak; bugün sabah saatlerinde tasarı olarak meclis genel kuruluna verilen, gazetecilerin yıpranma haklarının geri iadesi yönündeki kanun teklifinin ivedi bir şekilde genel kurulda kabul edilerek yasalaştırılması bizler için bir nebze de olsa bayram sevinci yaratmıştır. Teklifin yasallaşmasında emeği geçen tüm Milletvekillerimize ve tasarının kanunlaşmasında büyük çaba sarf eden Çanakkale Milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Ben şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte bundan sonra ortak çabamız, basın özgürlüğü ve tutuklu gazetecilerin serbest kalması yönünde olacaktır”

Çanakkale Aktif Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyelerinin karşılamasında yıpranma haklarının yasallaşmasını değerlendiren Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Danış yaptığı açıklamada; “10 Ocak çalışan gazeteciler günü nedeni ile parlamento muhabirleri derneğini birlikte ziyaret ettiğimiz Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın görüşmeleri sonrası kamuoyuna açıklanan kanun teklifi aslında bizim Ak Parti grubu olarak üzerinde tartıştığımız bir konuydu. Bugün günün sonunda yoğun bir çalışma sonucu hakların iadesini sağladık. Bu müjdeyi de sizlere 10 Ocak tarihinde vermenin sevincini yaşıyoruz” dedi.

Ak Parti Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ise yaptığı değerlendirmede gazetecilerin haklarının iadesi ve genişletilmesi için ortaya konulan iradenin bundan böyle de devam edeceği sözünü verdi. Kaşdemir; “birçok yerde birlikte olduğumuz gazetecileri ve basın çalışanlarının görev zorluklarını bilmekte ve görmekteyiz. Gerçekten zaman mef’umu olmaksızın görev yapan gazetecilerin haklı taleplerinin yerini bulduğunu düşünüyorum. Bu basın camiası için hayırlı bir karardır, tüm meslek çalışanlarına hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra Aktif Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ak Parti Çanakkale Milletvekillerine derneğin rozetini takdim ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum