Reklam

MHRS MUAYENE BİLGİLERİNE AİT ÇANAKKALE TABLOSU

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 01.01.2022 - 30.12.2022 tarihleri arası verilerine ait MHRS Muayene Bilgileri hakkında tablo paylaşarak yazılı açıklama yaptı.

MHRS MUAYENE BİLGİLERİNE AİT ÇANAKKALE TABLOSU
03 Ocak 2023 - 11:42
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Randevulu olduğu kadar randevusuz hastanın da bakıldığını özellikle belirtmek istiyoruz. Bu tablodan da görüleceği üzere;
2022 Yılı Gerçekleşen Randevu Doluluk Oranı % 75,2 olarak verilerimize yansımış durumdadır.
266.906 Vatandaşımız Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden Randevu oluşturup Haklı sebepler doğrultusunda Randevusuna gelmemiş/ gelememiştir.
Randevusuna gelmeyen hasta oranımız Hasta Oranı % 22,3 olarak gerçekleşmiştir. 

MHRS üzerinden muayene randevusu alıp, muayeneye gelemeyen kişilerin kullanmayacakları randevularını, randevu iptal mekanizmaları (182 nolu telefon hattı, mobil uygulamalar ve https://www.mhrs.gov.tr/ internet adresi) üzerinden iptal etmeleri, muayene randevusu alamayan kişilerin mağduriyetlerinin engellenmesi ve bu kişilere imkân oluşturması açısından önem arz etmektedir.
MHRS’DEN randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. UYGULAMA BAŞLAMIŞTIR.
NOT: Acil ve Birinci Basamak Muayeneleri hariçtir” ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum