Reklam

MHP İlçe Başkanı Fikri Yılmaz’dan Basın Açıklaması

MHP İlçe Başkanı Fikri Yılmaz’dan Basın Açıklaması
23 Ağustos 2012 - 11:40

 

Her ne kadar mevcut iktidar, muhalefeti hazmedemese de biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak Çan için sorumlu muhalefet sınırları içinde çözüm önerileriyle beraber muhalefet yapmaya devam edeceğiz.

Sayın Kuzu son yaptığı radyo programında Yüksek Okul ile ilgili olarak yaptığımız basın açıklamasını dikkate almadığını söylüyor. Şunu unutmayın sayın Kuzu, partiniz kendileriyle beraber ülkede bir demokratikleşme sürecinin yaşandığının iddiasında. Siyasi partiler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır, isteseniz de istemeseniz de size yapılan muhalefeti hazmedeceksiniz. Eğer partinizin söz ettiği ileri demokrasi anlayışı; dağdan inen teröristi davulla zurnayla karşılamaksa, dağa çıkarak teröristle kucaklaşanı hoş görüyle karşılamaksa, şehitlerimizden birkaç Mehmet diye bahsetmekse, görevini yapan polis memurunu, sırf partinize mensup bir vekilin çocuğuna işlem yaptığı için sanki terörist eşkali tespit eder gibi eşkal tespiti yaptırmaksa, demokratikleşme adına bizim yaptığımız basın açıklamasını dikkate almamanız gayet normaldir. Ama biz, milletimizin bizlere verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmenin sorumluluğu içinde işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Evet!... Sayın Abdurrahman KUZU; Sorumlu muhalefet anlayışı gereği, şahıslardan ziyade kurumların ve ilçemizin kazancına dönüşecek projelerden yanayız. Gördüğümüzü ve bildiğimizi milletimizle paylaşmak asli vazifemizdir. Bu gerekçeyle iktidarı elinde bulunduranlara tavsiyelerimiz ve sorularımız olacaktır.

Çan Belediyesi’ne yaptığı işlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Lakin çalışmaların genel olarak yetersiz kaldığı, Kocabaş çayı içinde söğütler kereste olacak kadar büyüdüğü, moloz atıklarının adeta baraj görevini yaptığı, yaklaşan kış aylarını da hesaba kattığımızda, Allah korusun en ufak bir selde çayın taşmasına sebep olacağı, parkların bahçelerin kurumuş otlarla terk edilmiş şehir hüviyetine büründüğü de komuoyunun üzülerek temaşa ettiği bir gerçek. Maalesef Çan bu psikolojiyi soluyor. Umut ediyoruz ki gerçek projelerle, halkı kandırmadan, göz boyamadan, Çan’ı yaşanabilir bir şehir haline getirebiliriz.

Çan’da bir bilmece var; Termal Kent Bilmecesi… Ne olacak, ne gidecek, kimse bilmiyor. İhale edildi mi? Edilmedi mi? Edildiyse hangi şartlarda ilahe edildi? Kim aldı? Çan ne kazandı, ne kaybetti? Polemik çok, gerçeği bilen yok. Sayın başkan’dan tez zamanda kamuoyunu bu konuda bilgilendirmesini umut ediyoruz.

Çözüm üreten sorumlu muhalefet gereği akademisyenlerin Çan’ı tercih etmesi için çevre belediyelerin uyguladıkları çözümleri örnek alarak bizler de çözüme katkı sağlayabiliriz düşüncesi ile tavsiyemiz; Çan Meslek Yüksek Okulu’na gelecek olan akademisyenlere konut tahsis edilse, toki gibi bir yatırım olmasa da Termal Kent’ten 20 daire hocalarımıza tahsis edildiğini düşünmek, bizleri birer Çanlı olarak yarınlar için mutlu edecektir. Bunu sorumlu muhalefet anlayışı gereği sayın başkanımıza önemle tavsiye ediyoruz.

Çan için kim ne yaparsa yanındayız.



Fikri YILMAZ

Milliyetçi Hareket Partisi

Çan İlçe Başkanı


YORUMLAR

  • 0 Yorum