Reklam

METEOROLOJİDEN KÜL UYARISI!

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü tarafından, Çanakkale için uyarı yapıldı. Çanakkale Valiliği tarafından kamuoyu ile paylaşılan uyarıda, toz ve partikül (kül) taşınımı bekleniyor denildi.

METEOROLOJİDEN KÜL UYARISI!
06 Ağustos 2021 - 14:19
Çanakkaleliler, sabah saatlerinde uyandıklarında, gökyüzünün bir tabaka ile kaplandığını gördüler. Güneş görülmezken, buluttan ziyade şehir bir tabaka ile kaplanırken, zaman zaman kül yağışı yaşandı. İlçelerde de görülen kül yağışı Merkez’de öğle saatlerine kadar devam etti.
Meteoroloji tarafından konuyla ilgili uyarıda bulunuldu.
Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, “Bugün ilk saatlerden itibaren rüzgarların batı ve güneyli yönlere dönmesi ile ülkemizde ve Avrupa’da hafta boyunca ortaya çıkan orman yangınlarının oluşturduğu duman ve partikül madde kirleticiler ile Afrika üzerinden gelen toz taşınımı bölgemizde (İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale ve Balıkesir) etkili olmaktadır.
Bu durum havada dumanlı ve puslu bir görüşe ve atmosferin optik parlaklığında düşüşe neden olmaktadır. Söz konusu meteorolojik durum bölgemizde bugün gece saatlerinden sonra etkisini kaybedecektir” ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum