Reklam

METEOROLOJİ BÖLGE BÖLGE UYARDI!

METEOROLOJİ BÖLGE BÖLGE UYARDI!
08 Şubat 2021 - 12:09
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BUZLANMA VE DON OLAYI BEKLENİYOR
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
YETKİLİLER VATANDAŞLARI UYARDI
Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'da fırtına (40-70 km/sa), Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre olası soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.
İSTANBUL DAHİL 27 KENT İÇİN TURUNCU KODLU UYARI
Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Aydın, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Muğla, Siirt, Tunceli, Şırnak, Yalova, Bayburt, Tekirdağ, Trabzon, Van, Rize, Muş, Manisa, İzmir, Gümüşhane, Edirne, Bursa, Artvin, Balıkesir, Bingöl ve Ağrı için turuncu kodlu uyarı verildi.
34 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI
Öte yandan; Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Ankara, Bilecik, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Niğde, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Zonguldak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için de sarı kodlu uyarı verildi.

Kaynak: Haber Merkezi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum